Slachtoffer schietpartij Rooseveltstraat overleden

Slachtoffer schietpartij Rooseveltstraat overleden

LEIDEN – De 50-jarige Leidenaar die dinsdag omstreeks 18.00 uur in de Rooseveltstraat zwaargewond raakte bij een schietpartij, is donderdagochtend in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Dinsdag kwam om 18.00 uur bij de politie de melding binnen dat er op de kruising van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat meerdere keren geschoten was en dat er een zwaargewonde man op straat lag.

Meerdere operaties

Agenten troffen ter plaatse het 50-jarige slachtoffer aan, die door zes kogels geraakt was. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij meerdere keren is geopereerd. Donderdagochtend is het slachtoffer in het LUMC aan zijn verwondingen bezweken.

Een rechercheteam startte direct een groot onderzoek. Forensisch Experts deden ter plaatse sporenonderzoek. Getuigen meldden dat bij het schietincident een zwarte Volkwagen Caddy betrokken was. De Caddy werd gevonden op de Telderskade en meegenomen voor onderzoek. Onderzocht wordt wat mogelijk de rol van deze Caddy is geweest bij het schietincident.

Verdachten schietpartij

De twee verdachten van het schietincident waren in het donker gekleed en droegen waarschijnlijk bivakmutsen. Zij zijn vanaf het Kiljanpad op een scooter gevlucht in de richting van de Jan Wolkersstraat. Zij zijn nog steeds voortvluchtig. De politie zoekt nog getuigen van het incident. Klik op deze link om te zien of u kunt helpen bij het onderzoek.

reacties