Schildervereniging exposeert in gemeentehuis Zoeterwoude

Schildervereniging exposeert in gemeentehuis Zoeterwoude

ZOETERWOUDE – De schilder- en tekenvereniging de Kameleon exposeert voor de tweede keer in het gemeentehuis. De exposanten zijn Geert Kremer (foto), Kees van der Wal en Wilma Knoester en hebben allen een geheel eigen stijl.

Allemaal een andere stijl

Kees van der Wal schildert, tekent en beeldhouwt. In zijn schilderijen gebruikt hij verschillende technieken, zoals aquarelleren en schilderen met acrylverf. Zijn werk is zowel figuratief als abstract. Hierbij volgt hij altijd zijn gevoel. Wilma Knoester is ooit begonnen met schilderen bij de Leiderdorpse Volksuniversiteit met een cursus aquarelleren. Na een aantal jaar is zij met een andere techniek verder gegaan, namelijk acryl. Meestal schildert zij acryl, maar soms maakt zij een uitstapje naar tempera of chinees penseelschilderen. Haar favoriete onderwerpen zijn mens- en dierfiguren. Inspiratie haalt zij vaak uit foto’s, krantenartikelen, kalenderplaatjes of zelfs reclamefolders. Geert Kremer houdt van kunstschilderen en gebruikt verschillende technieken in zijn werk.

Wethouder Ton de Gans verricht op vrijdag 13 januari de officiële opening van de tentoonstelling van de schildervereniging, om 15.30 uur in het gemeentehuis aan de Noordbuurtseweg 27 te Zoeterwoude-Dorp. De expositie is gratis toegankelijk en te bezichtigen tot en met 6 maart 2017.

Foto: Gemeente Zoeterwoude

reacties