Trainerswissel levert Sporting Trigon net niets op

Trainerswissel levert Sporting Trigon net niets op

LEIDEN – Een trainerswissel heeft zijn waarde in de sport vaak bewezen, maar voor Sporting Trigon leverde het net niets op. Het team speelde wel één van z’n betere wedstrijden, maar verloor dit weekend uiteindelijk toch weer met 24-25, ditmaal van OVVO uit Maarssen.

Wanvertoning vorige week

Daarmee een punt te weinig gekregen, stelde Bart Niesing na afloop terecht vast. Niesing fungeert als interim-trainer, nu het trainersduo Wiersma/ Van Vliet van de taak ontheven is. Trigon knokte zich door de wedstrijd, maar dat moest ook wel na de wanvertoning van vorige week.

Een serieus gaatje maken

Trigon begon de wedstrijd uitstekend met de 4-2 voorsprong. Een enkele omzetting in de opstelling leverde de gewenste productiviteit op die nodig was om de langzaam beter wordende tegenstander dicht te volgen. OVVO, nog niet uitgeschakeld voor de titel, kon niet het serieuze gaatje maken want de 5-7 voorsprong had de ploeg van assistent coach Han van der Doe zo omgezet in 8-7 voor.

Scherp na een bakkie thee

De Maarssense time-out had invloed op het verdere verloop getuige de 12-14 score halverwege. De thuisclub kwam het scherpst terug in het veld na het bakkie thee. Esther Pauw en Jan Willem van der Gugten, met 7 goals in totaal de topscorer, zorgden direct voor gelijke stand die tot 17-17 zou blijven. Niesing bracht Pam Straathof die de aangeefrol goed invulde met twee goals van schutter JW. OVVO, met recent Korfbal League-verleden, neutraliseerde het gevaar maar ten dele want na de 20-21 pakte het gedreven spelende Trigon tot drie keer toe de leiding terug: 24-23.

In de slotminuten beslist

In deze sterke klasse zijn de meeste wedstrijden in de slotminuten beslist en zo ook nu weer. OVVO nam over, 24-25, en speelde dat voordeel door sterke rebounds de laatste minuut in het eigen aanvalsvak uit. Sporting Trigon had er alles uitgehaald maar kreeg het verdiende puntje niet. Dat had overigens iets gescheeld in de strijd met concurrent SKF, dat door winst op Fiks het onderlinge verschil op 6 punten heeft gebracht. Er staan nog drie partijen op het menu, waarvan de eerste komende zaterdag thuis tegen Sparta.

Foto: Wikipedia

reacties