Scooter inleveren na achtervolging door politie

Scooter inleveren na achtervolging door politie

LEIDEN – Woensdag was een slechte dag voor een scooterrijder uit Leiden. De jongen werd diverse malen door agenten aangesproken en moest uiteindelijk een hoge prijs betalen. Hij is nu zijn scooter kwijt.

Agenten hielde de jongen aan op de Haarlemmerweg omdat hij  iemand achterop had zitten zonder helm. De persoon kreeg hiervoor een bekeuring van de agenten. Een paar minuten later, na het uitschrijven van de bekeuring, kwam dezelfde jongen de politieauto voorbij rijden op de scooter. Het was de dienders bekend dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Zij hebben hem aangesproken en een proces-verbaal gegeven voor het rijden zonder rijbewijs. De agenten hebben hem duidelijk gemaakt dat hij niet mocht rijden op de scooter.

Ezel stoot zich in het algemeen…

Niet veel later reden de agenten op de Maresingel en zagen ze dezelfde jongen weer voorbij rijden. Hij kreeg een stopteken maar besloot deze te negeren en er ontstond een korte achtervolging. Hij reed hard over de stoep langs de woningen op de Haarlemmerweg. De jongen kwam uiteindelijk ten val op de Flemingstraat. Daar kon hij aangehouden worden voor het rijden zonder rijbewijs, negeren stopteken en het in gevaar brengen van andere weggebruikers. De scooter is in beslag genomen.

Foto: Politie Leiden-Noord

reacties