Scylla klimt naar derde plek eredivisie

Scylla klimt naar derde plek eredivisie

LEIDEN – In de eredivisie tafeltennis brachten de mannen van Scylla brachten zich zaterdag in een goede positie voor plaatsing voor de playoffs. Toch waren de Leidenaren na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Hilversum niet geheel tevreden.

Volgens Joey Boekkooi (foto) had er meer in gezeten tegen de hekkensluiter van de eredivisie. Hij doelde daarmee ook op zijn nederlaag tegen Merijn de Bruin. Na een sterk begin (winst in de eerste game en een 8-3 voorsprong in de tweede) liet hij zich toch nog aftroeven door de Bruin.

Boekkooi blikte na afloop alweer optimistisch vooruit: “Met de steun van ons eigen publiek moet het mogelijk zijn om ook tegen Smash voor de overwinning te gaan.”

Ook Olivier Altenburg verloor op het nippertje. Net als wel vaker in deze competitie gebeurde dat pas na vijf spannende games. Tegen Jelle Goossens verloor hij uiteindelijk met 11-9 in de beslissende laatste game. De overige potten waren wel voor Scylla.

Kazeem nog ongeslagen

Kazeem Nasiru bleef net als de afgelopen weken ongeslagen. De Bruin en Frank van der Wurff (invaller) waren niet in staat om hem ook maar een game afhandig te maken. Door winst van Boekkooi en Altenburg op respectievelijk Goossens en van der Wurff wist Scylla de overwinning veilig te stellen.

Concurrent Klimaatgroep Stars ging ondertussen met 4-2 onderuit tegen Salamanders waardoor Scylla opklom naar de derde plaats, een plek die het deelt met het Smash ’70. Saillant detail is dat beide ploegen elkaar komende zondag 27 november in Leiden ontmoeten.

Foto: Scylla

reacties