Scylla speelt gelijk tegen koploper

Scylla speelt gelijk tegen koploper

LEIDEN – In de eredivisie speelden de vrouwen van Scylla zondag gelijk tegen Dozy Den Helder. In het Scylla Tafeltenniscentrum kwam het team zelfs met 3-1 voor, maar Dozy Den Helder wist nog net een nederlaag te voorkomen. Kopvrouw Kim Vermaas (links op de foto) bleef vrij eenvoudig ongeslagen. Tegen Melanie Bierdrager lag dit in de verwachting.

Kim Vermaas opvallend sterk

Opvallend was echter dat ze zelfs tegen de sterke Ana Gogorita nauwelijks in de problemen kwam (3-1 winst; 11-6 in de beslissende game). Het derde punt voor Scylla werd gescoord door Marlotte Staps, die in een spannende wedstrijd in vijf games van Yoeke Gunsing won. Bijna won ook Esmee van Marwijk van Gunsing, maar met 8-11 in de beslissende vijfde game kwam ze net te kort.

Hoewel het 3-3 gelijkspel tegen de koploper uit de eredivisie natuurlijk niet slecht was, bleven de Leidenaren achter met het idee dat er meer in had gezeten. Of dit ook gevolgen zal hebben voor het bereiken van de playoffs was moet nog blijken. Feit is dat de voorsprong op de nummer vijf van de competitie, Lybrae Heerlen, dit weekeinde terugliep tot vier punten. Op het oog nog een veilige voorsprong, ware het niet dat de ploeg uit Heerlen zich vanaf dit weekend versterkt weet met de aanwezigheid van de sterke Chinese speelster Zhuo Xu.

De eerstvolgende wedstrijd van Scylla zal meer duidelijkheid moeten geven over de onderlinge krachtsverhoudingen. Dan treffen beide ploegen elkaar in een rechtstreeks duel. Die wedstrijd zal echter pas op 19 februari plaats vinden. Voor Kim Vermaas staat er eerst nog een andere krachttoer voor de deur. Maandag vertrekt ze naar het Europees Kampioenschap voor spelers onder 21 jaar in het Russische Sochi. De twee overwinningen van dit weekend zijn een goed opsteker om ook dat toernooi met vertrouwen in te gaan.

Foto: Scylla

reacties