Scylla zorgt voor spectaculair tafeltennis tijdens play-offs

Scylla zorgt voor spectaculair tafeltennis tijdens play-offs

LEIDEN – Spanning en sensatie tijdens de play-offs van de eredivisie tafeltennis. Nadat Scylla eerder verloor, móest de Leidse tafeltennisvereniging dit weekend in Zoetermeer winnen. En dat deden ze, met kop en schouders, met vlag en wimpel, met 1-3.

Niet opgewassen tegen Scylla

Onder leiding van kopman Kazeem Nasiru toonde Scylla zondag karakter tegen Enjoy & Deploy. De thuisclub kwam er niet aan te pas. De kansen waren er wel, maar op de beslissende punten leek de ploeg niet opgewassen tegen het Leidse Scylla.

Voortdurende aanvalsdrift

De wedstrijd begon overigens prima voor Enjoy & Deploy. Borna Kovac won zonder gameverlies van Olivier Altenburg, Maar daarna was het ook gedaan. Kazeem Nasiru zette in de tweede partij vanaf het eerste punt de talentvolle Martin Khatchanov onder druk. Khatchanov wist nog wel de derde game te winnen, maar kwam door de voortdurende aanvalsdrift van Nasiru onvoldoende in zijn spel. Met 3-1 in games bracht Nasiru Scylla terug in de race.

Balletje in zijn oog

Wat volgde was de sleutelpartij van de dag. Stefan Tromer oogde in zijn partij tegen Gerard Bakker Jr. vanaf het eerste punt nerveus. Herhaaldelijk ging hij de discussie aan met de scheidsrechters, en concentreerde zich daarmee te weinig op zijn eigen spel. Even werd de partij onderbroken doordat Tromer ongelukkigerwijs het balletje hard in zijn oog kreeg. Uiteindelijk was het Bakker die de winst pakte met 9-11 in de beslissende vijfde game. Daarmee zette hij Scylla voor het eerst in deze play-offs op voorsprong.

Bij vlagen onnavolgbaar

Het slot was aan de beide kopmannen. Ook dit werd een partij op uitzonderlijk hoog niveau. Met name Nasiru was bij vlagen onnavolgbaar. Kovac was zichtbaar onder de indruk, en liet zich uiteindelijk in vijf games opzij zetten; 7-11 in de beslissende game. Het winnende punt werd door de Leidenaren uitbundig gevierd. Voor Enjoy & Deploy was het een flinke streep door de rekening.

Strijd weer helemaal open

Door de 1-3 overwinning van Scylla is de strijd weer helemaal open. Zaterdag wordt om 17.00 uur in Zoetermeer de beslissingswedstrijd gespeeld die zal bepalen wie van beide ploegen in de finale van de play-offs mag gaan strijden om het kampioenschap van Nederland. De tegenstander in die finale is in ieder geval al bekend: dat wordt ITAS/DTK, dat afgelopen weekend ook de tweede wedstrijd in de halve finale won van Smash ’70.

Foto: Wim de Leeuw

reacties