Scylla niet langs Taverzo in halve finale

Scylla niet langs Taverzo in halve finale

LEIDEN – De tafeltennisheren van LTTV Scylla zijn er vandaag in de eerste halve finale voor de landstitel niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen tegen landskampioen Taverzo. Aan de Voorschoterweg in Leiden, bleek de club uit Zoetermeer met 3-1 te sterk.

Hoewel Scylla laatst in de reguliere competitie nog tegen een 6-0 nederlaag bij Taverzo aanliep, was er dit keer alles behalve sprake van een walk-over. Namens de Leidenaren kwam Kazeem Nasiru (foto) goed uit de startblokken met een 2-1 voorsprong in games. Tegenstander Martin Khatchanov herstelde zich echter knap, en wist hij zowel de 4e als 5e game met 5-11 naar zich toe te trekken, waardoor hij zo de Zoetermeerders op een 1-0 voorsprong bracht.

Olivier Altenburg

Olivier Altenburg kwam vervolgens namens de Leidenaaren in actie tegen de Kroaat Borna Kovac. Altenburg begon ‘gehandicapt’ aan de wedstijd omdat zijn batje was afgekeurd: zijn rubber bleek 0,03mm te dik. Daardoor moest hij deze wedstrijd met een ander batje spelen. Maar Altenburg liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en speelde een goede wedstrijd. Uiteindelijk moest hij toch de partij in vier games aan de kopman van de bezoekers laten.

Gerard Bakker jr. bracht Scylla vervolgens weer terug in de wedstrijd. De jonge Roel Bogie kreeg geen vat op het spel van de geslepen Leidse routinier, die met 3-1 aan het langste eind trok.

Op een 1-2 stand in het voordeel van Taverzo, was het aan beide kopmannen om de degens te kruisen. In een hoogstand duel ontliepen Nasiru en Kovac elkaar weinig. Uiteindelijk moest een 5e game de beslissing brengen, waarin de Nigeriaan met 11-7 zijn meerdere moest erkennen in de Kroaat. Hiermee viel het doek voor Scylla in de eerste halve finale.

Gematigd positief

Ondanks de 3-1 nederlaag, was Gerard Bakker jr. gematigd positief: ‘We hebben de lijn van de afgelopen weken vandaag doorgetrokken en wederom een goede wedstrijd gespeeld. Ik denk dat het aanwezige publiek ook genoten heeft. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar de verschillen waren niet groot. Het zal lastig worden, maar ik heb vandaag voldoende aanknopingspunten gezien voor een goede return wedstrijd in Zoetermeer.’

De tweede halve finale tussen Scylla en Taverzo zal plaatsvinden op zondag 30 april.

Foto: Scylla

reacties