Scylla verliest twee keer dit weekend

Scylla verliest twee keer dit weekend

LEIDEN – In de eredivisie tafeltennis stonden de mannen en vrouwen van Scylla dit weekend voor een zware opgave. De mannen moesten op bezoek bij landskampioen Enjoy & Deploy, terwijl de vrouwen naar Limburg gingen voor hun wedstrijd tegen het sterke Lybrae/Heerlen. Beide teams strijden nog volop mee voor plaatsing voor de playoffs.

Verlies komt hard aan

De mannen gingen zondag echter hard onderuit. Olivier Altenburg, Joey Boekkooi en Kazeem Nasiru wisten in al hun wedstrijden een game te pakken maar daar bleef het bij. Vooral de twee nederlagen van kopman Kazeem Nasiru kwamen hard aan. Verlies tegen de kampioen van Nederland is uiteraard geen schande, maar de 6-0 was een forse tegenvaller voor het team. Het betekent in ieder geval dat bij de Leidenaren in de komende wedstrijden het roer om moet om nog kans te maken op de playoffs.

Kim Vermaas ongeslagen

Ook de vrouwen verloren hun wedstrijd, maar daar was het verhaal toch heel anders. Kim Vermaas (foto) bleef voor de zoveelste maal ongeslagen. Zonder een game te verliezen bleef ze Yun Zhang en Zhuo Xu de baas, iets dat onderhand geen verbazing meer wekt. Vermaas lijkt momenteel het niveau van de dames-eredivisie te ontstijgen en boekt vooral de laatste maanden weer grote progressie. Misschien is een overstap naar de heren eredivisie voor haar ontwikkeling wel de meest aangewezen volgende stap.

Teamgenoot Marlotte Staps kon wegens ziekte dit weekend haar gewone niveau niet halen. Esmee van Marwijk was wel dicht bij een overwinning, maar na een 2-0 voorsprong in games liet ze Rachel Gerarts alsnog ontsnappen. “Dat was natuurlijk jammer”, zo stelde Vermaas na afloop, “maar we hebben alles nog in eigen hand. Ik ga er vanuit dat we ons gewoon plaatsen voor de playoffs”.

Foto: Scylla

reacties