Scylla weer op koers, Kim Vermaas ongeslagen

Scylla weer op koers, Kim Vermaas ongeslagen

LEIDEN – Tafeltennisvereniging Scylla heeft een lekker weekend achter de rug. Het heren-eredivisieteam mèt Kim Vermaas versloegen Scyedam met 5-1.

Belangrijke stap

Het is nog te vroeg om nu al te speculeren over plaatsing voor de play-offs, want het seizoen is nog niet eens halverwege. Maar dromen mag wel. Scylla dit weekend een belangrijke stap door Scyedam met 5-1 te verslaan en ligt daarmee weer lekker op koers.

Goed bij de les

Scylla kwam in Schiedam wel op achterstand. De sterk spelende Olivier Altenburg was dicht bij een overwinning maar wist zijn vijf matchpunten niet te verzilveren. Daarna was het allemaal wel raak voor Scylla. Altenburg bleef goed bij de les in zijn partij tegen Jeroen Bastiaanse.

“Een goede uitslag”

Bijzonder waren de twee winstpartijen van Kim Vermaas. Het Leidse talent komt naast de vrouwen eredivisie dit jaar ook uit in de mannen eredivisie. Het is duidelijk dat ze ook daar haar draai gevonden heeft. Zowel Bastiaansen als Nermin Smajic moesten eraan geloven. Ook Gerard Bakker Jr. bleef aan Leidse zijde ongeslagen. “Een goede uitslag”, zo stelde hij. “We speelden alle drie sterk; dat er dan een puntje blijft liggen is jammer maar daar moet je ook vrede mee kunnen hebben”.

Vierde plek

Door de overwinning klimt Scylla naar de vierde plek in de eredivisie. Inderdaad, de plek die nodig is voor plaatsing voor de play-offs.

Foto: Wim de Leeuw

reacties