Scylla: weinig zorgen voor de toekomst

Scylla: weinig zorgen voor de toekomst

LEIDEN – Tafeltennisvereniging Scylla hoeft zich weinig zorgen te maken over de toekomst. Tegen Westa liet de Leidse club afgelopen weekend zien over meer dan genoeg talenten te beschikken.

Grote uitdaging

De tafeltennissers van Scylla stonden zaterdag voor een grote uitdaging. De wedstrijd tegen Westa zou bepalen op welke plaats beide teams de play-downs van de eredivisie zou ingaan: Op plek vijf of plek zes. Scylla had aan een gelijkspel genoeg, maar dat moest eerst nog maar gerealiseerd worden. Scylla moest het namelijk doen zonder de zieke Gerard Bakker Jr. en de licht geblesseerde Kim Vermaas.

Spannende vijfsetter

Invaller Michiel van Dijk liet echter zien dat Scylla zich voor de toekomst weinig zorgen hoeft te maken. In zijn openingswedstrijd zat hij al dicht bij een overwinning. Tegen de Belg Nicolas Schenkel werd het een spannende vijfsetter, die ternauwernood naar Westa ging. In zijn tweede partij verloor van Dijk nog nipt de eerste game (10-12) van Filip Cluyts, maar daarna was het raak voor dit nieuwe talent uit de Scylla-school. Met 11-7, 11-8 en nogmaals 11-7 pakte hij zijn verdiende overwinning. Een beloning voor de uitstekend spelende Van Dijk, maar ook voor de Scylla-opleiding.

Zelf opleiden

Scylla hoeft voor de eredivisie geen buitenlandse spelers binnen te halen; ze komen gewoon uit eigen stal. Opleiden is een stuk moeilijker, maar uiteindelijk ook een stuk bevredigender en beter voor het Nederlandse tafeltennis. Olivier Altenburg, ook volledig opgeleid binnen Scylla, liet zien waar dit toe kan leiden. Hij bleef knap ongeslagen. Zowel Rino Alberts als Schenkel moesten eraan geloven. Het vierde punt kwam van het bat van Merijn de Bruin die Cluyts er goed onder hield.

Teams in evenwicht

Ook de vrouwen van Scylla kwamen zaterdag aan de bak. En ook hier toonde de Scylla- opleiding haar kracht door volledig met eigen spelers aan de tafel te komen. Net als bij de mannen heette de tegenstander Westa, maar ditmaal hielden beide teams elkaar in evenwicht. Marie Depuydt toonde andermaal haar goede vorm en bleef ongeslagen. In twee keer vijf games versloeg ze Kelly van Zon en Karlijn van Lierop. Esmee van Marwijk bracht het derde punt binnen door een makkelijke overwinning op van Lierop. Invalster Isabelle Tegelaar had de ondankbare taak om het op te nemen tegen kopvrouw Li Nan Sun. Dat was nog iets te hoog gegrepen. Tegen Van Zon kwam Tegelaar steeds beter in het spel, maar uiteindelijk bleek deze toch nog te sterk.

Ontknoping

De eredivisie nadert nu de ontknoping. De mannen spelen komende zondag al hun eerste ontmoeting in de play-downs. Dan ontmoet het team de nummer acht van de ranglijst. Een week later treffen beide teams elkaar weer, maar dan in Leiden. De vrouwen ontmoeten volgende week Taverzo; dan zal bepaald worden welke plek zij in de play-downs zullen innemen.

Foto: Wim de Leeuw

reacties