Leidse Shanna Boeff is tòch de allermooiste van Zuid-Holland

Leidse Shanna Boeff is tòch de allermooiste van Zuid-Holland

LEIDEN – Shanna Boeff is de mooiste van Zuid-Holland! In april werd de Leidse 19-jarige schone tweede tijdens de verkiezing ‘Miss Beauty of Zuid-Holland’. Maar nu mag ze tòch Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 9 september.

“Ik had het al afgesloten”

Het kan raar lopen in Miss-land. Zo ben je de first runner-up, zo ben je ineens tòch de winnares. Shanna moest er behoorlijk van bijkomen, maar had nauwelijks tijd om erbij stil te staan. Inmiddels zit ze alweer vol in het voorbereidingstraject van fotoshoots, bootcamp en een trainingsweek.

“Ik vond en vind het onwerkelijk. Ik werd gebeld door mijn coach die me vertelde dat de winnares ‘Miss Beauty of Zuid-Holland’ zich terugtrok omdat ze missverkiezingen toch niet zo zag zitten. Ik begreep daar niets van. En toen zei hij dat daardoor ík de wedstrijd gewonnen had. Dat ik naar de finale zou gaan. Ik had het al afgesloten in mijn hoofd. Ik heb een titel, ik heb een kroon, klaar.”

Kroontje afgezet

Miss Beauty of Zuid-Holland is een wedstrijd voor jongedames tussen de 18 en 25 jaar. Tijdens de verkiezing kwam daar nog een grote titel bij: Miss Intercontinental Zuid-Holland. Shanna werd vorige week First Runner-up en het verkiezingsavontuur was daar normaal gesproken voor haar geëindigd, ware het niet dat de Miss haar kroontje afzette en aan Shanna doorgaf. Op 9 september strijdt zij tijdens de landelijke finale om de titel Miss Intercontinental of the Netherlands. Mocht Shanna deze verkiezing ook winnen, dan gaat zij naar India voor de ultieme verkiezing.

Op weg naar de volgende kroon

Binnenkort zie je op Leiden.TV een reportage over Shanna’s weg naar de volgende kroon. Alvast een voorproefje? Een tijdje geleden filmden we Shanna al toen ze zich voorbereidde op de vorige verkiezing.

Foto: Daan van Hal 

 

 

reacties