Show- en Marchingband K&G niet welkom op 3 oktober

Show- en Marchingband K&G niet welkom op 3 oktober

LEIDEN – De samenwerking tussen de Stichting 3 Oktoberviering en de Show- en Marchingband van K&G wordt een jaar opgeschort. De muzikanten zouden keer op keer afspraken schenden en daardoor zelfs de veiligheid van bezoekers in gevaar brengen.

Het bestuur van de stichting, die handelt namens de 3 October Vereeniging, stelt in een persverklaring dat marcheerders van Kunst & Genoegen de goede sfeer van de 3 Oktober-viering onnodig in gevaar brachten.

K&G schond afspraken

“Meerdere jaren achter elkaar en bij meerdere evenementen van de Vereeniging heeft de
Show- and Marchingband K&G tegen afspraken in alcoholische dranken verstrekt en genuttigd tijdens optredens,” zo stelt de stichting. Ook heeft de Show- and Marchingband meerdere malen instructies van de organisatie genegeerd. Na een reeks incidenten bij vorige vieringen heeft de Vereeniging uitgebreid gesproken met de orkestleiding.
Maar er veranderde in het gedrag van de mars-mannen niets, vindt de Stichting 3 Oktoberviering. Afgelopen viering ging het voorafgaand aan de Taptoe, tijdens de Pleintaptoe en tijdens de Grote Optocht opnieuw mis. De Vereeniging ziet daarom geen andere weg dan het opschorten van de samenwerking.

Goede sfeer op eerste plek

Het opschorten van de samenwerking geldt voor 1 jaar, mits het bestuur van K&G en de orkestleiding van de Show- and Marchingband overtuigend hebben aangetoond zich dan te kunnen en willen houden aan regels en instructies bij evenementen van de Vereeniging.
Met de andere twee orkesten van Kunst & Genoegen, Jong K&G en K&G3, wordt de samenwerking wel doorgezet. De Vereeniging waardeert hun inzet ten zeerste. ” Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere deelnemende orkesten, die samen een onmisbaar onderdeel vormen van de 3 Oktober-viering,” aldus de Vereeniging in de verklaring.
Het bestuur van K&G was niet bereikbaar voor commentaar.

Foto: Archief J2TV

reacties