Signalement bekend van Leiderdorpse viespeuk

Signalement bekend van Leiderdorpse viespeuk

LEIDERDORP – De viespeuk die dinsdag de Leiderdorpse wijk Buitenhof onveilig maakte, is een jongeman tussen de 18 en 20 jaar. De politie heeft een signalement vrijgegeven.

Hand in z’n broek

De viezerd sprak dinsdagochtend twee jongens van een jaar of twaalf aan. Hij maakte opmerkingen met een seksueel randje terwijl hij met zijn hand in zijn eigen broek zat. De jongens renden direct door naar school en vertelden daar wat hen overkomen was. De school schakelde direct de politie in. Er zal de komende tijd vaker gesurveilleerd worden door agenten.

Signalement

Het zou volgens de buurt-WhatsApp-groep gaan om een blanke jongeman met een fiets die rond 8.15 uur in de buurt van de Van der Havelaan en de Wagenmaker was. De politie bevestigt nu het signalement van de dader.

“Het gaat om een blanke man tussen de 18 en 20 jaar. Hij is rond de 1.80 meter en heeft een normaal postuur”, meldt een woordvoerder van de politie. “Hij droeg op dat moment een ruime spijkerbroek, zwarte schoenen en een bruinzwarte jas met bont.”

Geen andere meldingen

De politie zegt de zaak scherp in de gaten te houden. Vooralsnog zijn er geen andere meldingen binnengekomen van viespeukerij in Leiderdorp.

Foto: Archief J2TV

reacties