Signature Festival verdwijnt, nieuw zomerevenement verschijnt

Signature Festival verdwijnt, nieuw zomerevenement verschijnt

LEIDEN – Er komt een eind aan het Signature Festival, maar daar krijgen we heel wat voor terug. Cultuurfonds Leiden en Leiden Marketing laten weten dat er een groot zomerevenement staat te pruttelen.

Evenement op het water

Cultuurfonds Leiden en Leiden Marketing hebben een nieuw plan bedacht voor culturele evenementen in de stad. De twee organisaties gaan samen verder om het culturele aanbod voor de stad te versterken, te verbreden en door te ontwikkelen. Het hoogtepunt van de culturele programmering in de regio Leiden vindt volgend jaar plaats op zondag 15 juli met een groot zomerevenement op het water.

Nieuwe culturele programmering

Dat betekent dat het Signature Festival verdwijnt. Onder deze paraplu vallen onder meer de Leidse Hofjesconcerten, Schemerstad en de jaarlijkse buitenexpositie van Beelden in Leiden. Geen zorg, deze blijven in 2018 gewoon bestaan. Cultuurfonds Leiden en Leiden Marketing gaan nu aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe culturele programmering voor de stad en regio.

Water en Rembrandt

Zoals eerder al bekend werd gemaakt, wordt het Signature Festival opgedeeld in drie momenten door het jaar heen. Dit gaat gebeuren onder een andere naam. Het thema voor 2018 wordt water, en in 2019 staat Rembrandt in de schijnwerpers. Het hoogtepunt van de programmering vindt plaats tijdens een groots zomerevenement op het water.  Voor de realisatie van de plannen slaan Cultuurfonds Leiden en Leiden Marketing de handen ineen met partners uit de stad, waaronder Stadspodia Leiden.

Samenwerking in de regio

“Met het evenement op het water in juli willen we ook meer inzetten op samenwerking met de regio. We moeten de ontwikkeling van kunst en cultuur niet laten stoppen bij de grenzen van de stad, maar juist de samenwerking in de regio opzoeken”, aldus cultuurmakelaar Mirjam Flik. “Dit wordt iets waar we met de hele regio trots op kunnen zijn.”

Het evenement gaat vanaf 2018 jaarlijks een plek krijgen in de culturele agenda van de stad en regio. Cultuurfonds Leiden en Leiden Marketing willen dat het uitgroeit tot een onderscheidend evenement in Nederland waarbij het Leids stadsdecor, de regio en uiteenlopende kunstdisciplines verweven zijn in het programma.

Huiskamerfestivals

In de wintermaanden blijf je natuurlijk het liefst lekker binnen, en ook daar is aan gedacht in de culturele programmering met de campagne ‘Blijf lekker binnen’. Op de agenda voor 2018 staan verschillende huiskamerfestivals gepland waaronder Stukafest, Jazz in de Kamer, Wijsje en Gluren bij de Buren. In het Cultuurkwartier kun je je laten verwarmen door Leiden Jazz Award en muziekfestival Peel Slowly and See.

 

Al met al, meer dan genoeg te horen, zien en beleven het komend jaar.

Foto: Cultuurfonds Leiden

reacties