Singelloop: lekker hard door de stad

Singelloop: lekker hard door de stad

LEIDEN – Heb jij je startbewijs al? Of ga je lekker kijken langs de route? Eén ding is zeker: de binnenstad zal vrijdagavond weer op haar grondvesten schudden dankzij de 6000 enthousiaste hardlopers tijdens de Leidse Singelloop.

Startschot door Davy Klaassen

Op Goede Vrijdag om 19.30 uur klinkt het startschot van de 42e Singelloop. Aan Ajax-aanvoerder Davy Klaassen de eer om de deelnemers vanaf de Langegracht op hun weg te zenden, langs een 7 kilometer lange route over de Leidse singels.

Singel wat de klok slaat

Het thema dit jaar is -hoe kan het ook anders- het Singelpark. Zo kun je mee rennen in een speciaal ontworpen Singelparkshirt. Daarnaast draagt de medaille waar je het allemaal voor doet, de beeltenis van wat straks het langste park van Nederland zal worden.

Ook is het Singelpark één van de acht goede doelen waar de opbrengst van de Singelloop naartoe gaat. Ook Oogvereniging Leiden e.o., Topaz Zuydtwijck en Overduin, EHBO Vereniging Oegstgeest, Stichting Jeugd en Welzijn Leiden en Scouting Shawano’s mogen op een bijdrage rekenen.

Binnenstad even potdicht

Superleuk dat rennen natuurlijk, maar hou er wel rekening mee dat de binnenstad tijdelijk even potdicht zit. De lopers gaan vanaf de Langegracht via de Hulpwerfbrug naar de Herensingel, Zijlsingel, Zoeterwoudsesingel, Witte Singel, het Noordeinde op, de Weddesteeg in, over de Rembrandtbrug, langs Molen de Put, via de Morspoort, over de Morssingel, Rijnsburgersingel en Maresingel, over de Hulpwerfbrug weer over de Langegracht naar de finish.

Officieus hardloopkampioenschap

De Stichting Singelloop Leiden is het grote brein achter het hardloopspektakel. In deze stichting zitten onder anderen de Leidse Politie Sport Vereniging en het Leidsch Dagblad. Zij zijn sinds de allereerste editie betrokken bij de organisatie van de Singelloop. De loop is intussen uitgegroeid tot een officieus hardloopkampioenschap.

Foto: Archief J2TV

reacties