Wandelen over de Hapynionbrug (of de Aeldisbrug) in het Singelpark

Wandelen over de Hapynionbrug (of de Aeldisbrug) in het Singelpark

LEIDEN – Wisenniabrug, Loviumbrug, Helarbrug, Hapynionbrug en de Aeldisbrug… Je zou er volgend jaar zomaar overheen kunnen wandelen. Want dit zijn de genomineerde namen voor de nieuwe bruggen in het Singelpark.

Namenwedstrijd

De bedoeling is dat wanneer het Singelpark klaar is, je het park helemaal aaneengesloten kunt rondlopen. Daarvoor zijn een aantal bruggen nodig. En voor die bruggen zijn uiteraard ook namen nodig. Daarom schreven de Vrienden van het Singelpark en de gemeente Leiden een namenwedstrijd uit.

550 namen

De inzending sloot half februari. In totaal zonden 115 Leidenaren 550 namen in. Inmiddels zijn door de jury vijf namen genomineerd en door de straatnamencommissie voorgedragen bij het college van burgemeester en wethouders. Deze namen zijn gepubliceerd in de Stadskrant, zodat iedereen die wil zijn of haar licht erover kan laten schijnen.

Begin april

Op 23 maart gaan de genomineerde namen naar de verantwoordelijke wethouder. Het blijft dus nog even spannend, want pas in begin april weten we of de namen ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden, en wie de gelukkige bedenkers zijn.

Wisenniabrug, Loviumbrug, Helarbrug, Hapynionbrug en de Aeldisbrug… Klinkende namen voor nagelnieuwe bruggen. Heb jij al een favoriet?

Foto: Vrienden van het Singelpark

reacties