Sinterklaas op zoek naar personeel voor intocht Leiderdorp

Sinterklaas op zoek naar personeel voor intocht Leiderdorp

LEIDERDORP – Wie komt Sinterklaas helpen bij de intocht in Leiderdorp? De organisatie die de Goedheiligman ondersteunt bij de binnenkomst is op zoek naar wat extra Pietenhandjes om het feest nog feestelijker te maken.

Aanmelding loopt voorspoedig

De intocht in Leiderdorp wordt georganiseerd door Stichting Winkelhof, de bewonersvereniging van het Oude Dorp en Marchingband Tamarco. Vanuit een breed netwerk worden al een hoop vrijwilligers benaderd die zich willen inzetten. Het aantal aanmeldingen loopt dan ook voorspoedig, al de helft van het aantal gewenste Pieten is inmiddels binnen.

Wil je ook meedoen en de kinderen van Leiderdorp een toffe dag bezorgen, er zijn wat regeltjes waaraan je moet voldoen. Zo moet iedere nieuwe aanmelding minimaal 16 jaar oud zijn en als je een eigen pak hebt, heeft dat wel de voorkeur. Naast hulppieten is er ook een tekort aan mensen die willen schminken.

‘Traditioneel gekleurd’

De logistiek medewerker van Sinterklaas, Piet, blijft overigens zwart gekleurd bij de komende intocht op 19 november. De organisatie wil traditioneel blijven zolang er uit vanuit de landelijke intocht geen sturing gegeven wordt.

Foto: Archief J2TV

reacties