Slimme Boefjes: moeders helpen moeders

Slimme Boefjes: moeders helpen moeders

REGIO – Slimme Boefjes roept op om gebruikt babygoed in te leveren. Met de spullen kunnen jonge moeders geholpen worden die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Een goede start

Er zijn in Nederland duizenden jonge ouders of aanstaande ouders die moeite hebben om hun aankomende kindje een goede start te geven. Dat kan komen door financiële, fysieke, psychische of organisatorische problemen. Slimme Boefjes wil met de uitgifte van de StartKid jonge ouders met zulke problemen zo goed mogelijk op weg helpen.

Jouw hulp

De Startkid is een initiatief van Stichting Slimme Boefjes, maar de starterskit voor jonge ouders kan niet gevuld worden zonder jouw hulp. Je kent dat wel: je krijgt een wolk van een baby, schaft van alles aan voor de kleine maar voor je het weet is je spruitje niet meer klein. Wat doe je dan met je baby-uitzet? Juist.

Babygoed inzamelen

Stichting Slimme Boefjes vraagt je je babygoed in te leveren bij de Centra voor Jeugd en Gezin in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. De Stichting zamelt gebruikt babygoed in om daarmee de StartKids te vullen met babykleertjes en beddengoed voor moeders die om diverse redenen een steuntje in de rug hard nodig hebben. Met het pakket ontvangt de moeder in één keer de volledige baby-uitzet zoals deze door de kraamzorg wordt aanbevolen.

“De spullen worden immers vaak kort gebruikt en verdienen nog een tweede leven”, legt bestuurslid Kitty Schieck uit. “Wij zorgen ervoor dat deze babyartikelen terechtkomen bij de groeiende groep ouders die zelf niet goed in staat zijn zelf in de baby-uitzet te voorzien. In gezinnen waar de zorgen bij de komst van een baby overheersen, zorgt de StartKid ervoor dat de baby echt welkom kan zijn.”

Tekort aan slaapspullen

Dit jaar zal Slimme Boefjes naar verwachting ruim 1300 moeders helpen om hun baby een onbezorgde start te geven. De Stichting wil het aantal StartKids de komende jaren elk jaar blijven verdubbelen om zo zoveel mogelijk ouders te kunnen helpen.

Kitty Schieck: “Waar we vaak nog tekort aan hebben, zijn onder meer dekens, lakens en overtrekken voor ledikantjes. We doen daarom hierbij een oproep om voor Kerst ook zoveel mogelijk gebruikt beddengoed in te leveren op de inzamelpunten. Dan kunnen we voor de feestdagen nog meer aanstaande moeders en baby’s blij maken!”

Meer weten? Surf dan naar de website van Slimme Boefjes. Daar vind je ook de locaties van de inzamelpunten.

Foto: Slimme Boefjes

reacties