Featured Video Play Icon

Belangrijkste social media prijzen live door Leids bedrijf

LEIDEN – De belangrijkste prijzen voor iedereen die ook maar iets met social media doet worden weer uitgereikt. The Best Social Awards worden verdeeld onder de winnaars in een zaal in Amsterdam, maar de show is ook wereldwijd te volgens dankzij het Leidse bedrijf PPCRN.

Het beste van social media

Voor het tweede jaar op rij zijn de contentmakers van PPCRN (spreek uit: popcorn) aan de awardshow verbonden. “Het zijn de oudste prijzen van Nederland voor het mooiste van social media,” weet regisseur Joost van der Stel. Hij is verantwoordelijk voor wat de kijkers thuis gaan zien. “Ik heb drie camera’s tot mijn beschikking die alles gaan vastleggen.”

Zijn collega Joost Berk is technisch producent van de livestream: “Het is best een ingewikkelde klus omdat er heel veel zaken vanuit onze regie lopen. Wij zijn niet alleen verantwoordelijk voor wat mensen thuis zien, maar ook wat mensen in de zaal te zien krijgen. Ook de schermen in de zaal worden door ons bediend.”

social awards
Vanuit deze zaal in Amsterdam streamt PPCRN de awardshow. (Foto: PPCRN)

Twee shows

Woensdagavond werden de prijzen in de zakelijke categorieën uitgereikt, donderdagavond zijn de publiekscategorieën aan de beurt. Hier zijn bekende Instagrammers, YouTubers en Personalities genomineerd. In deze laatste categorie won komiek Jochem Myjer in 2015 de prijs. Maar ook onbekenden maken kans op een prijs, zo is er een categorie voor ‘Beste Bericht van de Politie’ en ‘Beste Bericht van de Buurman’.

Wie gaan er winnen?

Wie er gaan winnen is voor de Leidenaren geen geheim meer. “Maar daar gaan we natuurlijk niets over zeggen,” ontwijkt Berk de vraag. “Daarvoor moet je maar gewoon vanaf 20.30 uur naar de livestream kijken.

Iedereen die de uitreiking thuis wil volgen, kan deze zien bovenaan dit bericht.

reacties