Featured Video Play Icon

Spannende thriller gaat kriskras door Leidse binnenstad

LEIDEN – Een bloedstollende thriller die zich afspeelt in een zeer herkenbaar decor. Dat is ‘Het Pauluslabyrint’, het nieuwe boek van Jeroen Windmeijer. Zijn verhalen kenmerken zich door de vele plottwisten en spannende achtervolgingen. Windmeijer wordt niet voor niets de Leidse Dan Brown genoemd.

Op 21 maart is het zover, dan ligt het nieuwe boek van de Leidse schrijver in de winkels. Windmeijer maakte eerder al furore met zijn boek ‘De Bekentenissen van Petrus’. Ook dat boek speelde zich af in de Leidse regio en het verhaal ontvouwt zich notabene tijdens de viering van Leidens Ontzet. Dat is voor Leidenaren natuurlijk een lekkere binnenkomer.

Jeroen Windmeijer, schrijver: “Het leuke van mijn boek is dat de lezer die Leiden goed kent, eigenlijk op elke pagina van het boek precies weet waar de hoofdpersonen zich bevinden.”

Het Pauluslabyrint

In Het Pauluslabyrint stuit men tijdens het graven van een gat voor een ondergrondse container op een stelsel van ondergrondse gangen. De burgemeester zakt tijdens het starten van de graafwerkzaamheden, met graafmachientje en al, in een gat onder de grond. Dat mysterieuze gangenstelsel blijkt vervolgens onder de hele Leidse binnenstad door te lopen. De lezer zal veel herkennen in het boek en zo laat het, in tegenstelling tot andere verhalen, hier minder aan de verbeelding over. Het verhaal begint bijvoorbeeld in de Nieuwstraat en heeft een cruciale scène in het Van der Werfpark. Herkenbare locaties voor de Leidenaar.

Windmeijer heeft niet voor niets de bijnaam ‘Leidse Dan Brown’. Ook in dit boek goochelt hij met feiten en fictie en zo leren we dat Lucas van Leyden een geheim heeft verstopt in zijn beroemde drieluik “Het Laatste Oordeel” dat normaal gesproken in museum de Lakenhal hangt.

Voorproefje

Leiden.TV sprak eerder al met Windmeijer over zijn nieuwe boek. We mochten toen al een exclusief voorproefje geven van Het Pauluslabyrint om je in de stemming te brengen.

reacties