Spectaculaire opening parkeergarage Lammermarkt

Spectaculaire opening parkeergarage Lammermarkt

LEIDEN – We zijn 525 parkeerplaatsen rijker! Woensdag werd de ondergrondse parkeergarage Lammermarkt officieel geopend met op maat gemaakt locatietheater van PS|theater én vele, vele Leidenaren.

Muziek, licht, kostuums en figuranten

Het duurt nog tot Koningsdag tot je je bolide er kunt parkeren, maar woensdag werd de nieuwe ondergrondse parkeergarage officieel geopend. PS|theater maakte in samenwerking met Het Blauwe Uur een spectaculaire locatievoorstelling in, over en voor Leiden.

Rondom in de spiraal naar beneden, tot op de diepste diepte van de parkeergarage werd het verhaal van Leiden verteld. Met muziek, licht, kostuums en heel veel figuranten werd de unieke ruimte optimaal benut.

Parkeergarage wint meteen award

Bouwwethouder Paul Laudy -wie anders- viel de eer ten deel om de openingshandeling te verrichten: tijdens de voorstelling van PSltheater kreeg hij de sleutel van de parkeergarage. De parkeergarage heeft overigens meteen z’n eerste prijs gewonnen. Gemeente Leiden kreeg tijdens de opening de Golden European Standard Parking Award 2017 overhandigd. Deze Golden ESPA is de hoogst haalbare prijs voor een parkeergarage.

Foto’s: J2TV

 

reacties