Speedo Swim-In: spartelen in de grachten voor een goed doel

Speedo Swim-In: spartelen in de grachten voor een goed doel

LEIDEN – De grachten worden gedregd, de watertemperatuur is lekker, de zon heeft beloofd te schijnen… Trek je Speedo’tje maar aan voor de Speedo Speedo Swim-in aankomende vrijdag!

Witte Singel

Aanstaande vrijdag springen honderden zwemfanaten de grachten in, met Speedo of andersoortige badkleding, voor de achtste editie van de Speedo Swim-In. Vanaf zes uur ’s avonds liggen de deelnemers in het water van de Witte Singel voor races van 1000 tot 3000 meter.

Prestatiezwemtocht voor iedereen

Wedstrijdzwemmers en triatleten met licentie strijden al spartelend tegen elkaar, maar ook studenten vanuit heel Nederland in het officiële NK Studenten. Zwemmen voor de kick kan ook, in de TK Challenge. Jong en oud, meer en minder getraind, ras-Leidenaar of toerist, iedereen kan meedoen aan deze prestatietocht over 1000 meter voor het goede doel.

Goed doel

Dit jaar maakt Speedo Swim-in Leiden zich sterk voor hospice Xenia. Het Leidse ‘Huis met een Hart’. Een veilige, huiselijke omgeving voor jonge mensen die intensieve verpleegkundige en medische zorg nodig hebben. Een mooi doel, waar we ons graag voor inzetten. Maak vandaag nog een actiepagina aan en trommel je supporters op.

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Wedstrijdzwemmers met een KNZB-licentie en triatleten met een NTB-licentie melden zich aan via OLOWIS. Recreanten kunnen meedoen aan de 1000 meter lange zweminstuif, de TK Challenge. Aanmelden, gewoon een Speedo’tje, zwembroekje of bikini’tje aantrekken en om zes uur in de Witte Singel duiken. Kind kan de was doen. Veel plezier!

Foto: Archief PPCRN

reacties