Sporters geëerd tijdens Leidse Sportprijzen

Sporters geëerd tijdens Leidse Sportprijzen

LEIDEN – Vrijdag werden in de Stadsgehoorzaal de Leidse Sportprijzen uitgereikt. Het werd een uitreiking met letterlijk een gouden randje.

Sportman van het Jaar

Topsport Leiden had dit jaar voor het thema ‘Goud’ gekozen. Heel toepasselijk omdat vrijdag de Olympische Spelen in Zuid-Korea werden geopend, maar vooral omdat veel van de winnaars goud afgelopen jaar goud gepakt hebben. Neem Mark Horton, die tot Sportman van het Jaar gekozen werd. De 55-jarige Kung Fu-meester pakte tijdens het WK  in China acht gouden medailles. Een wereldrecord.

Sportvrouw van het Jaar

Nicole Beukers werd verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. De roeister pakte in 2016 een zilveren plak op de Olympische Spelen in Brazilië. Op het EK in Tsjechië won ze vorig jaar eveneens zilveren op het WK in Florida kreeg ze met de dames dubbelvier het langverwachte goud omgehangen.

Nog meer prijzen, nog meer prijzen

Sportploeg van het Jaar werd de LSG Intellimagic. De schakers werden vorig jaar in de Meesterklasse tweede en kwamen later aan kop.

Roeister Annika van der Meer werd Aangepaste sporter van het Jaar, mede dankzij haar gouden medailles tijdens het WK roeien vorig jaar in het Amerikaanse Sarasota.

Sportcoach van het Jaar is Joachim de Ruijsscher geworden. Hij is hoofdtrainer van het Utrechts waterpoloteam UZSC, die afgelopen jaar landskampioen werd. Nu is Joachim waterpolotrainer bij het Leidse trainingcentrum RTC.

De Publieksprijs was voor voetbalclub Lugdunum, vanwege hun kampioenschap in 2017 en het doorzettingsvermogen van de club om weer bovenaan te eindigen in de eerste klasse.

Een nieuwe prijs: Talent van het Jaar. Isabel van Opzeeland. Isabel is een roeister die pas sinds een paar jaar een roeispaan vasthoudt, maar vorig jaar zevende van de wereld werd tijdens het junioren-WK in Litouwen.

De aanmoedigingsprijzen gingen naar wielrenner Tomas Kopecky, voetballers Jaimy Ravensbergen en Mats van Kins en schaatser Tijmen Snel.

Foto: LSF via Facebook

reacties