Sporting Trigon na 10 jaar gedegradeerd

Sporting Trigon na 10 jaar gedegradeerd

LEIDEN – Het zat eraan te komen, en afgelopen weekend is het gebeurd: Sporting Trigon is na tien jaar gedegradeerd. De wedstrijd tegen Sparta uit Zwolle was de laatste kans.

Slecht verlopend seizoen

Sporting Trigon heeft zich als hoogst spelende club in Leiden tien jaar kunnen handhaven, maar wordt nu ingehaald door de rest. Tegen Sparta begonnen de korfballers aan hun laatste strohalm in een slecht verlopend seizoen. Interim trainer Bart Niesing schatte Trigons kansen op nagenoeg niets, en hij kreeg gelijk.

Ingezakt

De start tegen de ploeg uit Zwolle beloofde nog aardig wat. Sparta had zelf óók een goed resultaat nodig. Binnen 10 minuten was het 8-3 en dat gaf in ieder geval aan dat de ploeg er nog wel degelijk in geloofde. Maar wellicht karakteristiek voor het bijna gedane seizoen zakte de thuisclub behoorlijk in.

Vlotte Leidse treffer

Sparta was niet nerveus geworden van de handicap en de time-out werkte. Tot 9-5 kon Trigon de bezoekers nog van zich afhouden, maar na 10-10 niet meer. De 2e helft begon namelijk met 11-13 achter en een vlotte Leidse treffer was misleidend, want Sparta schoot zich vervolgens naar 12-18. Trigon sputterde nog tegen, maar zonder het effect van de schade herstellen.

Geforceerde acties

Wissels Pam Straathof en Robin van Eijk scoorden wel, maar verder waren de aanvallen te onrustig omdat sommige spelers zich gingen uitputten in geforceerde acties. De tegenstander kon zo de partij onder controle houden Bij het ingaan van de laatste 10 minuten was het verschil er nog steeds met 16-23. Sporting bleef tot het einde bleef strijden voor een acceptabel resultaat, dat er met 21-26 uiteindelijk ook wel kwam.

Er resten Sporting Trigon nog twee wedstrijden op het huidige niveau, waarvan de eerstkomende zaterdag is, tegen kampioen Oost Arnhem.

reacties