Sporting Trigon: afscheid van de overgangsklasse

Sporting Trigon: afscheid van de overgangsklasse

LEIDEN – Sporting Trigon heeft dit weekend afscheid genomen van de overgangsklasse. In de streekderby tegen Fiks stond in feite niets meer op het spel.

Geen vriendschappelijk potje

Behalve dan de sportieve eer natuurlijk. Fiks uit Oegstgeest startte zonder de broertjes Vreeken, Trigon kon Ellen Matze niet opstellen vanwege een gebroken neus. Rosanne Beekman verving haar. Vanaf de start was al duidelijk dat het zaterdagmiddag geen potje vriendschappelijk korfbal zou worden.

Felle duels

De ploegen wilden elkaar niets toegeven en deden dat ook niet. Vanaf 2-2 schoten de Oegstgeestenaren zich naar een kleine voorsprong, 3-5, maar de thuisspelers herpakten zich. Vier minuten en een time out verder was Trigon aan de leiding met 7-5 en werden de duels steeds feller. Een aspect waarmee het arbitrale duo zichtbaar moeite had, want de assistent moest zijn ‘baas’ constant corrigeren, zij het niet altijd terecht.

Tumult

De onrust nam toe in het veld en dat resulteerde bij 8-7 in een vlot gegeven gele kaart aan Ferry Janssen. Vervolgens leidde de toenemende frustratie tot een rode prent voor Boyd Ouwerkerk, die bij een lopend gevecht om de bal met zijn directe opponent ten val kwam. Tumult in en langs het veld waarop de scheids geen andere uitweg zag dan met één seconde op de klok iedereen naar de rustkamer te sturen.

Karakteristiek

Fiks had toen nog wel een vrije worp tegoed en Sporting had het voordeel met 10-9. Die vervroegde pauze bedaarde in ieder geval de gemoederen waardoor een spannende 2e helft kon worden gespeeld. Tot 14-14 bleef de score in evenwicht, die werd verstoord toen de getergde Janssen, goed voor 6 goals, met vakgenoot LaLau 16-14 inschoot. Maar wellicht karakteristiek voor het seizoen kon Trigon het net niet laten eindigen met een resultaat en daarbij was een puntendeling verdiend geweest.

Waardig afscheid

Nu sloop Fiks de zaal uit met 18-19 winst door een benutte stip in de laatste minuut van Jan Anholts. De Oegstgeestenaar met een korte Trigon-historie was zes seconden voor tijd wel zo oplettend om de bal buiten te gooien. Op die manier kreeg Trigon de gelegenheid om waardig afscheid te nemen van Esther Paauw, die in verwachting is en na acht jaar in het eerste stopt. Trigon aanvoerder Smeele gaf bij hervatting sportief de bal terug aan Fiks en dat bezegelde de uitslag: 18-19.

Foto: Wikipedia

reacties