Sporting Trigon: gelaten indruk tegen Arnhem

Sporting Trigon: gelaten indruk tegen Arnhem

LEIDEN – Dit weekend speelde Sporting Trigon een inhaalwedstrijd waarin niets meer te halen viel. De Leidenaren ondergingen de 28-18 nederlaag tegen Arnhem dan ook ietwat gelaten.

Klap op de neus

In een inhaalwedstrijd waarin niets meer op het spel stond, kon degradant Sporting Trigon de kampioen maar één helft volgen. Die was uiteindelijk gelijk opgaand omdat de bezoekers vlak voor de pauze een driepunts voorsprong niet konden vasthouden. Trigon moest in de beginperiode al heel snel noodgedwongen wisselen omdat Ellen Matze bij een duel een forse klap op haar neus kreeg.

Sterkste fase

Met Rosanne Beekman als vervangster speelden de Leidse korfballers vervolgens een behoorlijke eerste helft. Via 2-3 en 4-4 dacht Oost Arnhem bij 7-4 de partij in de beslissende richting geduwd te hebben, maar dat liep toch nog even anders. Binnen 4 minuten slaagde Trigon erin om langszij te komen en dat evenwicht bleef tot 9-9. Toen kreeg de formatie van interim coach Han van der Doe haar sterkste fase en nam een toch verrassend ruime 9-12 voorsprong.

Tweede helft

De Arnhemmers moesten toch echt in de achtervolging en slaagden daarin net voor de rust met 14-13. Trigon nam met 14-15 nog een keer het minieme voordeel, maar daarna werd de wedstrijd een formaliteit. Oost Arnhem spurtte naar 20-15 en had geen kind meer aan de tegenstander, die een gelaten indruk toonde. Er deden zich nog wel kansen voor, maar Trigon schoot niet goed op de korf. Regelmatige wisselen leverde dat probleem niet op en als eindresultaat kwam 28-18 op het digitale wedstrijdformulier.

Komende zaterdag sluit Sporting Trigon het teleurstellende zaalseizoen af met de streekderby tegen Fiks.

Foto: Wikipedia

reacties