Sporting Trigon komt niet verder dan eerste helft tegen Valto

Sporting Trigon komt niet verder dan eerste helft tegen Valto

LEIDEN – Sporting Trigon kwam afgelopen weekend wéér niet verder dan een helft. Bij Valto uit De Lier werd 35 minuten lang goede tegenstand geboden.

In de buurt blijven

De russtand was er met 9-7 dan ook naar. Coach John van Duuren kon weer beschikken over Ferry Janssen, maar ook over de geroutineerde wissels Patty Groen René Bekker. Deze twee kwamen al in de eerste helft in actie. Zoals gezegd kon Trigon in de buurt blijven van Valto, dat drie meer punten had dan de Leidenaars. Jan Willem van der Gugten en Mandy Bekooy, na de schorsing weer speelgerechtigd, nivelleerden twee achterstanden en dat lukte de bezoekers nog een keer bij 4-2 achter.

Veilige haven

Ferry Janssen en Niek Duitscher regelden 4-4 waarna het Sporting dankzij Ellen Matze nog één keer lukte langszij te komen. Op de uitlooppoging naar 8-5 moest Trigon het antwoord gedeeltelijk schuldig blijven en helemaal na de wisseling van speelrichting toen Valto zich zonder Leidse tegenwind de veilige haven van 14-7 kon binnen loodsen. Het was tekenend voor de schotloosheid dat Bekker pas negen minuten voor het einde scoorde en dat was pas de eerste Trigon goal na de rust.

Weinig effect

Van Duuren probeerde in de tweede rondgang van alles met het doorwisselen van spelers en speelsters, maar het had weinig effect. Mandy Bekooy scoorde nog vlak voor tijd, maar die late treffer kon de matige vertoning uiteraard niet meer verdoezelen. Patty Groen en Danya Kling scoorden de overige goals. Sporting Trigon lijkt de beruchte hoek waar de klappen vallen niet meer uit te kunnen komen.

In het verleden behaalde resultaten

Wellicht biedt de volgende uitbeurt naar Swift in Middelburg de gelegenheid voor een stunt. De wedstrijden daar bevestigen dat misschien resultaten uit het verleden wel hoop kunnen geven.

Foto: Wikipedia

reacties