Sporting Trigon maakt zich er makkelijk van af tegen Unitas

Sporting Trigon maakt zich er makkelijk van af tegen Unitas

LEIDEN – Sporting Trigon is gedegradeerd en had weinig meer om voor te vechten, afgelopen weekend tegen Unitas uit Harderwijk.

Speeltuin

Het al gedegradeerde Sporting Trigon maakte er zich in de laatste thuiswedstrijd in de Overgangsklasse heel makkelijk van af. Unitas, dat nog wel een puntje kon gebruiken voor de zekerheid, waande zich na een gelijkopgaand kwartiertje in een speeltuin en leefde zich uit met een duidelijke eindstand van 14-34.

Enige voorsprong

Trigon startte zonder Ellen Matze, die op vakantie was, en deed dat best goed. Bij 3-2 had de Leidse formatie de enige voorsprong dankzij goals van Mandy Bekooy en Danya Kling, die in totaal acht keer zou scoren. Tot 7-9 bleef de thuisclub aardig in het spoor, maar de laatste minuten voor de rust gaven al een beeld dat Trigon het wel geloofde. De ruststand was 7-13.

Blessures

Na de pauze werd dat vermoeden bevestigd toen de zuiver schietende Harderwijkers naar 7-21 uitliepen. Trigon, dat Rosanne Beekman al geblesseerd had moeten wisselen, en Marc Meulenbeld ingeruild had voor de gekwetste Niek Duitscher, kon weinig terugdoen, ook al omdat de factor geluk ontbrak bij de doelpogingen. Maar met inzet kan een heleboel goed gemaakt worden en dat onderdeel van elke sport miste trainer John van Duuren, die ook volgend seizoen de technische scepter zal zwaaien.

Gelopen koers

Nu waren alle wisselingen bij de gelopen koers ook niet voordelig voor het spel. Floor Lambooy, de tweeling Quinty en Maxime Cenin en junior Evelien Mertens kunnen en mogen niets verweten worden. Met het inzetten van deze meiden nam van Duuren wellicht al een voorschotje op het volgende seizoen, waarmee hij direct na afloop aan de slag leek te gaan met enkele individuele gesprekjes. Robin van Eijk loste aanvoerder Jordy Smeele af, die een ‘bloemenwissel’ kreeg vanwege zijn laatste thuiswedstrijd. Smeele stopt, evenals Niek Duitscher. Beiden spelen vermoedelijk volgend jaar recreatief. Via 12-27 eindigde het eenzijdige duel bij 14-34.

Foto: Wikipedia

reacties