Sporting Trigon tegen Fiks: afdaling is een feit

Sporting Trigon tegen Fiks: afdaling is een feit

LEIDEN – Er resten Sporting Trigon nog twee wedstrijden als overgangsklasser, want na de kraker tegen streekgenoot Fiks weten de Leidenaren dat de afdaling naar de eerste klasse een feit is. En dat is exact één jaar na de degradatie uit de veldhoofdklasse.

Veel felle duels

Dat ging het zaterdag op sportpark De Voscuyl ook, want de ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe wat leidde tot veel felle duels en irritatie over en weer. Thuisclub Fiks opende wel de score, maar schoot daarna bedroevend slecht en viel eigenlijk meer op door het weggooien van de bal na overtredingen en het af en toe hysterisch gegil van enkele speelsters, waarvoor ze later op de avond bij het Eurovisie Rariteiten Festival vast meer punten gescoord zouden hebben dan de drie die halverwege op het scorebord stonden. Fiks scoorde na rust toch nog de ‘douze points’, om maar even in de Eurovisie Songfestival-sferen te blijven.

De hoek waar de klappen vallen

Trigon liet ook wat kansen liggen maar kwam toch nog tot zeven goals, wat de opmerkelijke ruststand van 3-7 opleverde. Trainer/coach Van Duuren was na afloop over die periode dik tevreden, maar “we hadden met groter verschil de tweede helft kunnen en moeten ingaan”. De 3-8 viel ook na een vrije worp, maar de arbiter, die zijn handen aan dit duel vol had, vond dat het direct na het influiten van de vrije worp tijd was voor de rust. Met verontwaardigde en boze Trigonspelers en hoofdschuddende toeschouwers tot gevolg. “Als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, zitten dit soort beslissingen vaak ook niet mee”, stelde Van Duuren misnoegd vast.

De Amsterdammer, die komende week hoogstwaarschijnlijk een jaar bijtekent, was met name content over de door zijn team uitgevoerde opdrachten waarbij een duidelijke rol was weggelegd voor Boyd Ouwerkerk, die het Jan Anholts dermate lastig moest maken, dat de Fiks-speler niet aan zijn prominente rol in het vak kon toekomen. Ouwerkerk vervulde die taak in samenwerking met vakgenoot Smeele met name in de eerste helft met verve.

Scherpte weg

De eerste tien minuten na de pauze was de scherpte bij Trigon even weg. “Daar hebben we de wedstrijd uit handen gegeven”, vond Van Duuren. Via 4-8 en 7-9 kwam Fiks na een klein kwartier langszij. De kentering in het duel. Fiks liet de bal in de aanval sneller rondgaan, was ook dynamischer dan het statisch ogende aanvalsspel van Trigon, dat te voorspelbaar was en teveel was afgestemd op de potentiële schutters. En toch kwam de Leidse ploeg opnieuw op voorsprong met 9-11 door goals van Mandy Bekooy en Ferry Jansen. Er was niet echt te zien dat hier de nummer één en laatste tegen elkaar aan het werk waren.

Hoorbare opluchting

Negen minuten voor tijd pas nam Fiks de vooraf voorspelde leiding Trigon stribbelde nog even tegen door de gelijkmaker van Janwillem v.d. Gugten, die een puike partij afleverde, waardoor het uitermate spannend bleef. Vier minuten voor tijd kwam Fiks voor het eerst in deze wedstrijd twee punten voor en dat verschil kon Trigon ondanks een goede invalbeurt van Marc Meulenbeld niet meer dichten 15-13. Een doeltreffend schot vanaf de zijlijn van Ellen Matze bepaalde de eindstand op 15-14 tot zicht- en hoorbare opluchting van de CKV uit Oegstgeest.

Foto: Wikipedia

reacties