Sporting Trigon pas in tweede helft in actie tegen KVS

Sporting Trigon pas in tweede helft in actie tegen KVS

LEIDEN – Sporting Trigon begon dit weekend iets te laat aan de wedstrijd. Pas in de tweede helft tegen KVS uit Scheveningen kon de Leidse ploeg iets uithalen.

Weinig uitgespeelde kansen

Die gebruikten de eerste 35 minuten om de productie arme tegenstander op ruim verschil te zetten met 4-9.En die marge stond er al na een kwartier met 0-5 omdat de thuisclub weinig uitgespeelde kansen voor elkaar kreeg en die ook nog onbenut liet. Coach John van Duuren zag zich op dat moment genoodzaakt Rene Bekker voor de geblesseerde Ferry Janssen in het veld te brengen.

Ontbrekende selectiespelers

In het recente verleden geen opzienbarende wissel, maar de Bekker van nu speelt in drie tussen zijn blessures door. Met alle respect voor de routinier moest de interim trainer deze keuze wel maken omdat er enkele selectiespelers ontbraken. Twee man in het buitenland en één zieke ondermijnde de kwantiteit en kwaliteit op de bank behoorlijk, en bovendien ontbrak Mandy Bekooy door schorsing.

Redelijke afstand

De tweede helft was van beter niveau en dat kon Trigon gelukkig nu wel in de score tot uitdrukking brengen. Van Duuren vindt dat jezelf belonen en Niek Duitscher gaf daarin het voorbeeld met 5-9. KVS had toen nog even niet door dat de instelling van de opponent duidelijk beter aan het worden was omdat ze Sporting voorlopig op redelijke afstand kon houden.

Gele prent

De overigens vlot gegeven gele prent voor Van Duuren was wellicht de impuls voor zijn team, dat in het laatste kwartier de achterstand halveerde. De vanwege de neusblessure gemaskerde Ellen Matze en Jordy Smeele, die aan zijn laatste seizoen bezig is, schoten de stand naar 10-14. In die periode mocht Patty Groen, die haar korfbalkwaliteiten ook bijhoudt in het derde, niet het genoegen smaken van een goal. Haar inbreng was wel nuttig voor Trigons laatste doelpunten, waarmee de negatieve uitslag op 12-15 werd bepaald.

Foto: Wikipedia

reacties