Sportkids Challenge is het beste JOGG-idee van allemaal

Sportkids Challenge is het beste JOGG-idee van allemaal

LEIDEN – Het idee ‘Sportkids Challenge’ heeft de finale van de JOGG Challenge 2017 gewonnen. Twee leerlingen van groep 8A van basisschool Woutertje Pieterse bedachten dat een klas die meer beweegt en gezond leeft, best een beloning verdient.

JOGG

JOGG betekent Jongeren Op Gezond Gewicht. Tijdens deze vierde JOGG Challenge gingen leerlingen uit groep 8 van negen scholen de strijd met elkaar aan. Wie bedenkt het beste idee om hun leeftijdsgenoten te motiveren gezond te eten en genoeg te bewegen? De finale was het sluitstuk van een project waarbij basisschoolkinderen met hun idee in drie masterclasses toewerken naar de finale, begeleid door studenten van de Pabo Sportklas van Hogeschool Leiden.

Haalbaarheid

De finale van de JOGG Challenge 2017 vond afgelopen vrijdag plaats in de Hogeschool Leiden. Klassenvertegenwoordigers pitchten hun uitgewerkte idee, die werden beoordeeld door een professionele jury. Haalbaarheid is hierbij een belangrijke factor. De finale werd aan elkaar gepraat door Jeugdjournaalgezicht Tako Rietveld.

Gezonde website

Melle en Bente van basisschool Woutertje Pieterse presenteerden namens nu groep 8A het beste idee. Zij bedachten de ‘Spotkids Challenge’, een website waarop je met ‘gezonde’ opdrachten punten kunt verdienen, die kunnen worden ingewisseld voor bijvoorbeeld een nieuwe voetbal voor de klas. Daarnaast vindt je op de website de schijf van vijf en tips om gezond te eten. De jury roemde de bedenkers ook om hun frisse en enthousiaste presentatie op het podium.

Foto: PR

reacties