Stadse Tassies van Leidse studente: kekkeris, juh!

Stadse Tassies van Leidse studente: kekkeris, juh!

LEIDEN – Ben jij trots op Leiden en je Leidse dialect? Laat het dan zien met de tasjes van Babet Ammerlaan. Zijn maakt ‘Stadse Tassies’. Met lekkerrr Leidse woorrrden errrop.

Koekeroe

De 21-jarige studente Babet Ammerlaan is nog maar net begonnen met haar eigen tassenbedrijf. Haar ontwerpen zijn even eenvoudig als doeltreffend en bedoeld voor de èchte Leidenaar: van stevig katoen met teksten erop uit het Leidse dialect. Juh, Koekeroe, Kekkeris; alle usual suspects hebben een plekje in haar collectie.

“Voor een Leienaar door een Leienaar”, zoals ze het zelf beschrijft. “Ik ben super trots op de stad en wil dat graag laten zien.”

1 euro naar de Voedselbank

En dat is niet het enige wat deze Leienaar voor een andere Leienaar doet. Babet doneert van elke verkochte tas 1 euro aan Voedselbank Leiden.  “Het is mooi om op deze manier bij te kunnen dragen aan deze mooie stad”, zegt Babet.

Trots op hun stadje

Toen Babet een relatie kreeg met een Twentenaar, raakte ze geïnteresseerd in dialecten en streektalen. Daardoor ging zij ook anders kijken naar het Leids. Daar wilde ze iets mee doen en zo ontstond ‘Stadse Tassies’. En blijkbaar zijn er heel veel Leidenaars die net zo trots op hun stadje zijn als Babet, want de tassies gaan als haring en wittebrood over de toonbank.

Foto: PR

reacties