Startsein Garenmarkt: de bouw kan nu ècht beginnen

Startsein Garenmarkt: de bouw kan nu ècht beginnen

LEIDEN – De bouw van de parkeergarage onder de Garenmarkt kan nu ècht beginnen. Vrijdagmiddag gaf bouwwethouder Laudy het officiële startsein.

Symbolische handeling

Na weken van voorbereidende werkzaamheden en archeologisch onderzoek gaat het gebeuren: de parkeergarage onder de Garenmarkt gaat gebouwd worden. Vrijdagmiddag markeerde wethouder Paul Laudy op symbolische wijze de officiële start van de werkzaamheden.

Toost op 425 parkeerplaatsen

Op het bouwterrein werden genodigden en belangstellenden ontvangen in de bouwkeet. Hein Versteegen, Raad van Bestuur Combinatie Parkeergarages Leiden Dura Vermeer – Besix, heette de bezoekers van harte welkom. Ook wethouder Laudy hield een een speech.

“Het is nu een paar weken geleden dat we het achtste wereldwonder op de Lammermarkt hebben mogen openen, en dit word nummer twee”, zei Laudy vol vertrouwen.  “We weten wat we moeten doen en alle omstandigheden zijn er om hier ook iets moois van te maken. We mogen trots zijn dat Leiden straks dè stad is waar je terecht kunt met de auto als je de stad in wil.”

Hierop klom hij in de cabine van een graafmachine en verplaatste bij wijze van symbolisch startsein de eerste schep zand op het bouwterrein.

Begin 2020

Uiteraard werd er getoost met bubbels op een goede afloop van het project, èn 425 nieuwe parkeerplaatsen in Leiden erbij. De ondergrondse parkeergarage Garenmarkt zal naar verwachting begin 2020 geopend.

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

reacties