Stevenshof wil langere tunnel Rijnlandroute

Stevenshof wil langere tunnel Rijnlandroute

LEIDEN – Als het aan de bewoners van de Stevenshof ligt, komt er een veel langere tunnel langs hun wijk. Als onderdeel van de nieuwe RijnlandRoute staat er al een tunnel gepland. Maar die komt bij de Stevenshof boven de grond uit. Een petitie moet de ‘hoge heren’ nu van hun plan overtuigen.

Tunnel moet 560 meter langer

De Wijkvereniging vraagt de inwoners van de Stevenshof, Leiden en Regio om hun steunbetuiging door een petitie voor een verlenging van de tunnel te ondertekenen. Met deze petitie wil de vereniging van Rijk , Provincie en Gemeente Leiden extra aandacht vragen om de Rijnlandroute langs de Stevenshof vrijwel volledig ondergronds aan te leggen. Puntje bij paaltje wordt de tunnel dan wel bijna twee keer zo lang: 560 meter langer dan de 600 meter die nu ondergronds bedacht is.

Burgemeester en wethouders van Leiden hebben de Stevenshof beloofd dat zij de RijnlandRoute “niet zien, niet horen en niet ruiken”. Maar volgens de bewoners kan dat alleen als hun voorstel wordt aangenomen. Goed dus voor stad en land, aldus de Stevenshoffers. De Wijkvereniging en verschillende straatverenigingen komen al jaren op voor de belangen van de Stevenshof en specifiek ook voor de belangen van de direct betrokkenen. Dus ook met betrekking tot de Rijnlandroute. “Technisch, financieel en procedureel is de verlengde tunnel haalbaar,” volgens de wijkvereniging.

De RijnlandRoute is bedoeld om de drukte op de A4 te ontlasten en zorgt voor een nieuwe verbinding met de A44. De werkzaamheden voor de nieuwe weg beginnen waarschijnlijk eind 2016.

Foto: Wikipedia

reacties