Stevig verzet tegen afvalverwerkingsstation Dobbewijk

Stevig verzet tegen afvalverwerkingsstation Dobbewijk

VOORSCHOTEN – De tegenstanders van het plan om een duurzaamheidscentrum in Dobbewijk neer te zetten, lieten donderdagavond flink van zich horen in de raadsvergadering.

Enorme spandoeken in de raadzaal

De raadzaal was goed gevuld, niet in de laatste plaats door de enorme spandoeken die de omwonenden hadden meegenomen. ‘Geen Avalex in de Dobbewijk’ stond erop, en ‘Vuil en puin niet in de achtertuin’. Duidelijke taal. Drie bezorgde Voorschotenaren hadden zich aangemeld om gebruik te maken van het spreekrecht. Tijdens de vergadering werden ook de ingezamelde handtekeningen aangeboden aan de raad.

Milieustraat

Een jaar geleden ontstond het plan voor een duurzaamheidscentrum dat de gemeenten Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg zou moeten gaan bedienen. Volgens afvalverwerker Avalex was Dobbewijk de meest geschikte locatie. Volgens Wim Ter Keurs, woordvoerder van de groep Dobbewijkers die vecht tegen de komst van het duurzaamheidscentrum, is dat slechts ‘een fancy woord voor milieustraat’. En een afvalverwerkingsstation hoort niet in een woonwijk, zo luidt de mening van de groep.

Haken en ogen

De actiegroep zegt zich te blijven verzetten tegen het plan, dat volgens hen een heleboel haken en ogen én dubieuze wendingen kent.

Foto: Marie-José van Lochem via Facebook

reacties