Stijlvolle raakvlakken tijdens BiL 2017

Stijlvolle raakvlakken tijdens BiL 2017

LEIDEN – Stichting Beelden in Leiden heeft hun nieuwe campagnebeeld gelanceerd. Het thema van de komende editie is ‘Raakvlakken’. Het zal je niet verrassen dat BiL 2017 volledig in het teken staat van 100 jaar De Stijl!

De Stijl

De tentoonstellingen aan de Hooglandse Kerkgracht, LUMC en Achmea gebouw zullen allen raakvlakken hebben met De Stijl, een kunstbeweging die in 1917 in Leiden begon. Beeldend kunstenaar Krijn de Koning zal tijdens de komende editie de jonge deelnemende kunstenaars begeleiden.

Leuk wistudatje

Een leuk wistudatje over één van de werken die te zien waren tijdens BiL 2016: het beeld van Margriet van Breevoort is begin dit jaar aangekocht door LUMC, om de kinderafdeling mee op te fleuren. Haar werk ‘Homunculus Loxodontus’ viel tijdens de openluchtexpositie op de Hooglandse Kerkgracht al op, maar inmiddels is het vreemde, snoezige fantastiewezen viraal gegaan. In Rusland, welteverstaan. De Russen doopten het wezen ‘Zjdoen’, wat zoiets als ‘ik wacht’ betekent. Creatievelingen gingen met Zjdoen aan de slag en zo raakte hij verzeild in vele, vele situaties…

Foto: Zhdunchik via Twitter
Foto: Zhdunchik via Twitter
Bron: YouTube
Bron: YouTube
Foto: Moscowmetro via Twitter
Foto: Moscowmetro via Twitter

reacties