Storm levert geen extreem grote schade op (gelukkig)

Storm levert geen extreem grote schade op (gelukkig)

REGIO – Er was ons een storm van oudtestamentische proporties beloofd, maar het bleek uiteindelijk allemaal wel mee te vallen. Op een aantal bomen, auto’s en dakpannen na kwamen we ongeschonden uit de wind. Er is wel degelijk schade, maar niet zo extreem als voorspeld. Gelukkig.

Behoorlijk aan de bak

De hulpdiensten konden wel behoorlijk aan de bak. Voordat de storm aan land kwam, verwijderde de brandweer uit voorzorg de verkiezingsborden  op het Stationsplein. “Met de storm gaat veiligheid gaat voor op democratie”, twittert griffier van de gemeenteraad Gerald van Leiden daarover.

Grote boom

In de Leidse Haarlemmerstraat raakten dakpannen los. Die vormen in combinatie met zware windstoten een acuut gevaar, dus de brandweer kon het dak op. In de Poelgeestlaan in Leiderdorp viel er een boom ongelukkig op een geparkeerde auto. Ook een boom bij de Leiderdorpse basisschool De Hasselbraam ging languit op het schoolplein liggen. Verschillende autobezitters op de Van Lennepdreef hadden een zware avond; daar viel een grote boom op een aantal auto’s tegelijk.

Langzaam rijdend verkeer

Hier en daar belandde er een stoplicht en verkeersbord op de snelweg, waardoor de langzaam rijdende auto’s omgeleid moesten worden.

Dan kunnen we nu opgelucht ademhalen.

Foto: J2TV / Dinja Pannebakker

reacties