Straks 80 km op Leidse Ring Noord

Straks 80 km op Leidse Ring Noord

LEIDERDORP – Als het aan de gemeente Leiderdorp ligt mag er straks 80 kilometer per uur gereden worden over de Oude Spoorbaan. De weg wordt onderdeel van de nieuwe Leidse Ring Noord die voor een betere doorstroming van doorgaand verkeer op de Plesmanlaan, Schipholweg, Willem de Zwijgerlaan en de Oude Spoorbaan moet zorgen. Deze wegen vormen samen met de A4, A44, N446 en de nog aan te leggen Rijnlandroute de Leidse Ring.

Handhaving snelheid Leidse Ring

In de Leiderdorpse raad was met name de maximumsnelheid op de Oude Spoorbaan en de handhaving ervan punt van beraad. Uiteindelijk heeft de raad ingestemd met een maximumsnelheid van 80 km/u. Daarbij werd een motie aangenomen om een aantal zaken nader te onderzoeken en hierover voor november aan de raad te rapporteren. Deze zaken betreffen de handhaving van de maximumsnelheid, geluidsmaatregelen bij Driegatenbrug en het Ovaal, en de uitvoeringsvolgorde.

De komende anderhalf jaar staan het teken van de verdere uitwerking van het plan. Denkt u hierbij aan nader onderzoek, detaillering van het ontwerp, planologische procedures en voorbereiding van de aanbesteding. Belanghebbenden worden in deze fase opnieuw nauw betrokken.

Werkzaamheden starten binnen twee jaar

Als de gemeenteraden eind 2017 ook het uitvoeringsbesluit vastgesteld hebben, kunnen de bouwwerkzaamheden beginnen. Volgens de planning starten de eerste werkzaamheden in 2018.

Foto: Gemeente Leiden

reacties