Streekvervoer vanaf maandag weer plat door staking

Streekvervoer vanaf maandag weer plat door staking

REGIO – De busmaatschappijen zijn er nog niet uit met hun personeel en zodoende wordt een nieuwe staking op poten gezet. Maandag 25 juni gaat het streekvervoer plat in heel Nederland.

Beter bod

Hoe lang de staking gaat duren is niet bekend. De werkonderbreking gaat in voor onbepaalde tijd. dit zou in het ergste geval kunnen betekenen dat er meerdere dagen geen busvervoer mogelijk is. Vakbonden hebben de nieuwe acties nu al aangekondigd om de werkgevers te bewegen met een nieuw, en in hun ogen, beter bod te komen.

De afgelopen maanden wordt er regelmatig gestaakt. Buschauffeurs eisen onder meer een regelmatige plaspauze en een loonsverhoging van 3,5%. Eerder werd gestaakt in estafettevorm waarbij steeds in een andere regio in het land het werk werd neergelegd. Nu is er dus voor het eerst in deze CAO-onderhandelingen een algehele staking.

Werkgevers verrast

Werkgevers zijn verrast door het bericht van de vakbond. “Er zijn bemiddelaars aan het werk. We zijn oprecht verrast en beraden ons op vervolgstappen”, zegt een woordvoerder bij RTL Nieuws.

Foto: Wikimedia

reacties