Bezielde studententijd bij christelijke studentenvereniging Ichtus

Bezielde studententijd bij christelijke studentenvereniging Ichtus

LEIDEN – De EL CID is begonnen! Ruim 3500 jonge (nog) frisse bijna-studenten overspoelen deze week de binnenstad. Naast de Grote Drie kunnen ze ook kennismaken met de kleinere studentenverenigingen, zoals het christelijke Ichtus. Ook zij doen hun uiterste best om zich in de kijker te spelen bij potentiële nieuwe Ichtus-leden.

Studentenvereniging met iets extra’s

Het valt niet mee, als kleine vereniging jezelf profileren tussen het feestgedruis van Minerva, Augustinus en Quintus. Zeker niet wanneer je een studentenvereniging met wat extra’s bent. Ichtus is namelijk een studentenvereniging met een christelijke grondslag. Iedereen die aan de universiteit of het HBO studeert en christen is of iets met het christelijke geloof heeft, is welkom in Plexat aan de Oude Singel. In dat verenigingshuis vinden de meeste activiteiten plaats, van borrel tot bijbelstudies.

Zichtbaarheid tijdens EL CID

Terwijl de 3500 bijna-studenten zich op de Beestenmarkt verzamelen voor de officiële aftrap van de EL CID-week, verzamelen verschillende Ichtus-leden zich in Plexat voor de voorbereidingen. Met name aan de zichtbaarheid wordt hard gewerkt.

“We zetten ons op een aantal manieren in tijdens de EL CID-week”, zegt één van de Ichtus-leden. “Er hangen posters door heel de stad en we zitten op social media. Daarnaast zijn we sowieso de hele week hier in ons huis aanwezig en gaan we buitenactiviteiten organiseren zoals krijttekenen. En op de informatiemarkt later vandaag staan wij met een kraampje. Donderdag staan we uiteraard ook donderdag op het Eerstejaars Festival met weer een kraampje.”

Dus EL CID-deelnemers die in hun studententijd meer willen leren over hun geloof en tegelijkertijd willen genieten van alles wat het studentenleven te bieden heeft; je weet waar je moet zijn.

 

Foto’s J2TV / Guido Marsman

reacties