Featured Video Play Icon

[VIDEO] Stukafest: 10 jaar cultuur in studentenkamers

LEIDEN – Stukafest bestaat tien jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dit jaar kun je niet één maar wel twee avonden lang cultuur snuiven in studentenkamers in de Leidse binnenstad.

Kortom, cultuur

Het studentenkamerfestival ontstond in Nijmegen en werd al snel overgenomen door Leiden, want ja, ook een studentenstad natuurlijk. Inmiddels is Stukafest een begrip en ondergaan ieder jaar honderden mensen, zittend op een bierkratje of knus op de grond, een programma vol muziek, zang, dans, theater, poëzie, kortom, cultuur.

Voor iedereen

Het festival heeft een studentikoos randje, natuurlijk, maar is bedoeld voor iedereen: studenten, werkenden, jongeren, ouderen, inwoners en omwoners van Leiden, eigenlijk iedereen die cultuur een beetje leuk vindt en zich graag laat verrassen.

“Cultuur is zoiets belangrijks in het leven van mensen”, zeggen Sabine en Lenne van de organisatie. “Stukafest is zo’n mooi concept, waarbij de in- en omwoners van Leiden een kijkje kunnen nemen in studentenkamers van de stad. Als je er eenmaal mee in aanraking bent geweest, denk ik dat je er altijd terug blijft komen.”

Bomvolle programmering

Dit jaar viert Stukafest haar lustrum en dus wordt er groot uitgepakt op donderdag 8 en vrijdag 9 februari, met een openingsborrel in Museum Volkenkunde, twee avonden bomvolle programmering en een eindfeest in Gebr. De Nobel. Voor meer informatie en tickets, check de website van Stukafest.

reacties