Stuur gewonde agent Damien een kaartje

Stuur gewonde agent Damien een kaartje

LEIDEN – Damien, de agent die tijdens de jaarwisseling zo zwaar werd mishandeld dat hij zijn kuitbeen brak, ligt nog altijd in het ziekenhuis. Zijn collega’s zijn diep geschokt door het voorval en hebben een actie op touw gezet om Damien een hart onder riem te steken.

Vier vechtjassen

Damien en zijn partner reageerden tijdens de jaarwisseling om vier uur ’s morgens op een melding van een vechtpartij op de Lange Mare. Vier vechtjassen waren niet gediend van zijn interventie en namen de agent te grazen. Hij liep hierbij een gebroken kuitbeen en scheenbeen op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en geopereerd. De vier verdachten werden aangehouden en zitten vast.

Slagader bekneld

Damien ligt nog in het ziekenhuis en zal daar blijven totdat de wond dicht is. Ook is zijn zenuw kapot en zit zijn slagader bekneld. Het duurt dan ook nog waarschijnlijk een hele tijd voor hij zijn uniform weer aan kan trekken. De vraag is zelfs of hij überhaupt volledig zal herstellen.

Kaartje naar het bureau

Zijn collega’s hopen dat je wilt helpen om Damien een hart onder de riem te steken. Dit kun je doen door een kaartje te sturen naar Politie Leiden, Langegracht 11, 2312NV Leiden, t.a.v. Damien. Met een beetje geluk tovert een postzak vol beterschapswensen en steunbetuigingen een lach op zijn gezicht.

Foto: Pixabay

reacties