SushiPoint: “Het verbaast ons niets!”

SushiPoint: “Het verbaast ons niets!”

LEIDEN – Het nieuws sloeg in als een bommetje deze week: in Leiden is zowel de beste als de slechtste bezorgsushi van Nederland te vinden. SushiPoint is dolblij met de onderzoeksresultaten van de Consumentenbond. Mede omdat de klanten sinds deze week in de rij staan.

“Het voelt als een eer”

Bij SushiPoint was de geteste sushi van hoge kwaliteit, aldus de Consumentenbond. Geen van de bestelde gerechtjes bevatte volgens de bond veel bacteriën. Eigenaresse Wirawan Fopha is dolblij. “Het voelt geweldig! Maar eigenlijk verbaast de uitslag ons niet, want onze sushi wordt constant getest. Op kwaliteit en hygiëne uiteraard. De sushi moet dagvers zijn en we werken met vaste leveranciers. Deze erkenning van de Consumentenbond voelt als een eer.”

Felicitaties

Het is wel nèt iets harder werken sinds de Consumentenbond de onderzoeksresultaten publiceerde:

“We hebben duidelijk meer klanten. Veel nieuwe ook, die zeggen er dan bij dat ze het gelezen hebben. Klanten die we al hadden feliciteren ons. Heel leuk!”

Dieptepunt ook in Leiden

Van de 20 suhsi-bezorgservices in heel Nederland scoorden 14 bedrijven slecht op hygiëne. Het absolute dieptepunt van de lijst troffen de onderzoekers eveneens aan in Leiden, en wel de vestiging van Sushi Time aan de Botermarkt. Helaas was de bedrijfsleider niet bereikbaar voor commentaar.

Foto: SushiPoint

reacties