Syrische kappers leren Nederlands tijdens je knipbeurt: Dumpert helpt ze een handje

Syrische kappers leren Nederlands tijdens je knipbeurt: Dumpert helpt ze een handje

LEIDEN – Goeie deal: als jij de Syrische kappers M&M in hun zaak aan de Haarlemmerweg Nederlands leert spreken, knippen zij jou met korting. Hun actie belandde op de website Dumpert en je weet wat dat betekent.

Ludieke actie

Marwan en Maher wonen sinds ruim drie jaar in Nederland. Daarvoor hadden de beide 37-jarige kappers een kapperszaak in Damascus, Syrië. In Nederland pikten zij hun vak weer op en runnen nu samen M&M aan de Haarlemmerweg. En tja, een belangrijk onderdeel van het kappersvak is contact met je klant op de stoel. De ondernemende heren bedachten een ludieke actie: zij praten Nederlands terwijl ze je knippen. Als je hen corrigeert, krijg je korting. Op deze manier proberen de heren M&M meer klanten te krijgen, bekendheid te genereren en, het allerbelangrijkste: goed Nederlands te leren spreken.

Dumpert

Dumpert plaatste de oproep van Marwan en Maher op hun website, onder het mom van ‘feelgood verhaal’. De reaguursels op de populaire site zijn berucht, maar de meesten zijn verrassend positief over het initiatief van M&M:

“Hulde voor deze mannen”, “Dit zijn kappers met doorzettingsvermogen”, en “Dat ze korting geven aan Nederlanders zegt dat ze al goed geïntegreerd zijn!”

Leiden.TV kreeg de kappers overigens niet te pakken voor een reactie. Logisch. Die hebben het dankzij deze actie vast veel drukker gekregen.

Foto: Screenshot Dumpert

reacties