Featured Video Play Icon

[VIDEO] T. rex Trix thuisgebracht in Leiden

LEIDEN – Ze is er, ze is er, ze is er! Vrijdagmorgen werd Tyrannosaurus Rex Trix feestelijk onthaald in Leiden, waar ze vanaf 10 september te bewonderen zal zijn in Naturalis.

Miljoenen jaren onder de grond

De dino heeft een lange reis achter de rug: nadat ze miljoenen jaren onder de grond lag in Amerika, werd ze drie jaar geleden opgegraven en zorgvuldig verpakt in kisten naar Nederland gevlogen, waar ze in de nieuw te bouwen dino-vleugel van museum Naturalis haar definitieve thuis zal vinden.

Eigenhandig opgegraven

Vrijdagmorgen stond een massa joelende kinderen Trix op te wachten op de Beestenmarkt. De Rockschool zorgde voor een vrolijk deuntje terwijl presentator Bart Meijer, onder andere bekend van Het Klokhuis, de spanning opvoerde en contact onderhield met de begeleiders van Trix: niemand minder dan een uitzinnig enthousiaste Freek Vonk en een opgetogen Anne Schulp, de paleontoloog die Trix eigenhandig uit de aarde groef.

De sleutel van Leiden

Toen De dinokaravaan eenmaal stapvoets langs de Beestenmarkt reed, steeg er een luid gejuich op uit het publiek. Freek en Anne beklommen het podium, waar locoburgemeester Robert Strijk stond te wachten met een enorme sleutel, waarmee hij symbolisch de stadspoorten opende voor Trix.

Angstaanjagende glorie

Ze is thuis. Eén van de best bewaarde en meest complete T. rexskeletten ter wereld en de enige in Europa, is vanaf 10 september in al haar angstaanjagende glorie te bewonderen in Naturalis.

reacties