Tafeltennister Kim Vermaas heeft haar goede kant laten zien

Tafeltennister Kim Vermaas heeft haar goede kant laten zien

LEIDEN – Kim Vermaas, het tafeltennistalent van Scylla, heeft zich op het WK tafeltennis aan de top van de wereld laten zien. In Düsseldorf wist Vermaas zowel in het mixed-dubbel als het enkel door te dringen tot het hooftoernooi.

Met dubbelpartner Rajko Gommers wist Vermaas zich zelfs tussen de beste 32 koppels van de wereld te spelen. Eerder dit jaar werd het tweetal nog Nederlands kampioen en nu boekten zij onder meer een sensationele 4-2 winst op het Nigeriaanse koppel Segun Toriola en Olufunke Oshonaike. Maar uiteindelijk stuitten Vermaas en haar collega op Chien-An Chen en I-Ching Cheng uit Taiwan, respectievelijk nummer 31 en de nummer 7 op de wereldranglijst.

Dames dubbel

Met Britt Eerland wist Vermaas niet door te dringen tot het hoofdtoernooi in het Dames dubbel. Na winst op Natalia Brinza en Ecaterina Jibric (Moldavië) werd met 3-2 nipt verloren van het Belgische duo Margo Degraef en Lisa Lung.

Ook in het enkel liet Vermaas zien dat ze grote stappen gezet heeft. Het kwalificatietoernooi kwam ze moeiteloos door. Vervolgens trof ze helaas door een ongelukkige loting een van de sterkere speelsters van het toernooi: voormalige Europees kampioene Rūta Paškauskienė. Met 1-4 moest Vermaas zich gewonnen geven.

Olympische Spelen

Vermaas heeft haar zinnen gezet op kwalificatie voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Daarvoor bood het toernooi de mogelijkheid om zich te meten met de wereldtop. Dit ging haar uitstekend af.

Foto: Scylla

reacties