Tafeltennissers Scylla gaan vol voor playoffs

Tafeltennissers Scylla gaan vol voor playoffs

LEIDEN – De mannen van Scylla moesten in de eredivisie tafeltennis een goede uitslag tegen Westa neerzetten om uitzicht te houden op plaatsing voor de playoffs. In het Scylla Tafeltenniscentrum was het publiek getuige van een wedstrijd waar het team streed voor elke wedstrijd, elke game en elk punt.

Kazeem Nasiru, Gerard Bakker Jr. en Olivier Altenburg versloegen de mannen van Westa met 5-1 en hadden zelfs kans op 6-0. Nasiru had weinig moeite met Ibrahim Yildizlar (3-0) maar moest tegen Qiang Liu alle zeilen bijzetten. Na de eerste game met 10-12 verloren te hebben en met een 1-8 achterstand in de tweede game veranderde hij van tactiek door niet meer constant met alle kracht aan te vallen maar ook meer de afwisseling te zoeken. De verandering pakte goed uit. Nasiru trok met 11-9 alsnog de tweede game naar zich toe en maakte het vervolgens knap af.

Olivier Altenburg had tegen dezelfde Liu ook goede kansen, maar moest zich met zeer goed spel toch net met 9-11 in de vijfde game gewonnen geven. In zijn slotwedstrijd tegen Rino Alberts wist Altenburg goed door te drukken. Met 3-1 (11-6 in de laatste game) won hij het zo belangrijke punt voor Scylla.

Tafeltennisles

Gerard Bakker Jr. (links op de foto) gaf deze dag tafeltennisles. Met bekeken spel liet hij zijn jonge tegenstanders zien dat er meer bij tafeltennis komt kijken dan enkel hard spelen. Door te variëren met effect en tempowisselingen wist Bakker zijn tegenstanders te ontregelen. Vooral zijn laatste wedstrijd tegen Yildizlar was een huzarenstukje. Met een achterstand van 3-9 in de beslissende game zette hij nog eenmaal een tandje erbij. Wat resulteerde was een prachtige 12-10 overwinning.

Met nog twee wedstrijden te gaan is Scylla weer helemaal terug in de race voor de playoffs. Concurrent Salamanders verloor dit weekend met 2-4 van DTK ’70, zodat Scylla nu 3 punten voor staat, maar met een wedstrijd meer gespeeld. Zondag 26 maart (13.00 uur) ontmoeten beide teams elkaar in het Scylla Tafeltenniscentrum voor de sleutelwedstrijd van het seizoen.

Foto: Scylla

reacties