Tafeltennissers Scylla beleven super speelronde

Tafeltennissers Scylla beleven super speelronde

LEIDEN – In het Scylla Tafeltenniscentrum was het zondag goed toeven. Zowel de mannen als de vrouwen van Scylla streden voor de playoffs van de eredivisietafeltennis, en beide teams deden het uitstekend.

Tegen de heersende Nederlands kampioen, Enjoy & Deploy, was het bij de mannen Kazeem Nasiru die het thuispubliek op de banken kreeg. Tot deze zondag waren Borna Kovac en Martin Khatchanov ongeslagen, maar beiden moesten hun meerdere erkennen in een ontketende Nasiru. Tegen Kovacs had de Nigeriaan er wel 5 games voor nodig waarbij de laatste game met 11-9 werd binnengehaald. Kovacs had niet alleen weinig kijk op de service van Nasiru, maar liet zich ook in het verdere spel overbluffen door diens fanatieke en aanvallende spel. Ook Khatchanov leek onder de indruk.

In tegenstelling tot Kovacs leek hij echter niet de veerkracht te hebben om er een echte wedstrijd van te maken. Na de eerste game nog met 11-6 te winnen liet hij zich in de daarop volgende games eenvoudig wegzetten. Met name de laatste game wekte verbazing. Khatchanov, toch een van de smaakmakers van deze competitie, leek geen moment nog in een overwinning te geloven en gaf de partij min of meer weg. Door de twee overwinningen van Nasiru hing een sensatie in de lucht. Gerard Bakker jr. kon echter tegen Stephan Tromer net niet doordrukken, terwijl hij tegen Kovac op snelheid geklopt werd.

Joey Boekkooi had eveneens weinig kans tegen Khatchanov, maar tegen Tromer was de Leidenaar in de slotpartij van de dag uitstekend bij de les. Zonder zijn tegenstander een game te gunnen haalde hij zo het welverdiende 3-3 gelijkspel binnen. Een prestatie van formaat.

De vrouwen van Scylla

De vrouwen van Scylla hadden ondertussen op de tafel ernaast weinig moeite met TTV Lybrae Heerlen. Dat was ook wel nodig, want een dag eerder verloor het team nog met 5-1 van regerend Nederlands kampioen Dozy Den Helder. Verrassend was toen nog het verlies van Kim Vermaas (foto) tegen Shuohan Men. In Leiden was Vermaas beter bij de les.  Vooral haar partij tegen Yun Zhang was van grote klasse. In de beslissende vijfde game stond Vermaas nog even op achterstand maar na een tussensprint wist ze de winst met 11-8 zeker te stellen.

Tegen Laura van Oppen was het verschil eenvoudig te groot om van een echte wedstrijd te spreken. Ook Marie Depuydt bleef knap ongeslagen met winst op Rianne Strik en Oppen. Dat Marlotte Staps van Zhang verloor was geen schande. Ook hier werd de wedstrijd pas in de beslissende vijfde game beslist, ditmaal echter in het nadeel van Scylla. Omdat Staps wel de slotpartij tegen Strik wist te winnen werd het toch nog een mooie 5-1 overwinning. Een opsteker voor de Leidenaren die daarmee de vierde plek overnamen van Heerlen.

Foto: Scylla

reacties