Teleurgestelde kinderen: Dinoplaatjes Winkelhof op

Teleurgestelde kinderen: Dinoplaatjes Winkelhof op

LEIDERDORP – “Heeft u nog Freek Vonk-plaatjes?” De vraag is een bekend gegeven in veel Albert Heijn-vestigingen. Maar de roep om de plaatjes wordt luider nu de Dino-actie zijn einde nadert. In de vestiging in het Winkelhof zijn de plaatjes nu al op.

Kinderen achter dranghekken

Al weken staan er dagelijks kinderen bij de uitgang van de Zaandamse grootgrutter in het Winkelhof. Achter een dranghek, zodat ze de klanten niet hinderen in hun queeste het Dino-plaatjesboek vol te krijgen.

Simon van 7 is één de vaste bezoekers van het spaarderskamp tegenover de kassa’s: “Ik moet er nog maar drie en dan heb ik mijn tweede boek ook vol.” Joep (4) is net te laat begonnen met sparen: “Heeft u mijn 16 laatste plaatjes?” De kinderen zijn teleurgesteld, van hun had de actie nog wel een paar weken langer mogen duren.

Onduidelijkheid over nieuwe dinoplaatjes

“Het is heel sneu,” zegt de caissière die de dinofans het slechte nieuws moest vertellen. “Sommige kinderen zie je hier echt elke dag na schooltijd langskomen. Maar onze kaartjes zijn op en ik weet niet of we ze nog krijgen voor de actie zondag afloopt.” Inmiddels hangen er overal A4’tjes waarop de supermarkt aangeeft door de kaartjes heen te zijn.

Op schoolpleinen is de ruilhandel nog in volle gang. Dat lijkt dan ook nog de enige plek waar de Leiderdorpse kinderen hun plakboeken alsnog vol kunnen krijgen.

UPDATE (12.00 uur): Er lijkt toch nog één doos met plaatjes gevonden te zijn.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

reacties